Thursday, May 19, 2011

Tuanku Mizan Menghadiri Istiadat Penganugerahan Darjah Kepahlawanan Pasukan Polis dan Pingat Keberanian Polis

Kelihatan Tuanku Mizan, Timbalan Menteri Dalam Negeri (empat dari kiri) dan Ketua Polis Negara (lima dari kiri) bergambar bersama para penerima Darjah Panglima Gagah Pasukan Polis (PGPP) - Gambar dari Bernama


Hari ini Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah telah berkenan menghadiri majlis Istiadat Penganugerahan Darjah Kepahlawanan Pasukan Polis dan Pingat Keberanian Polis yang telah diadakan di Istana Negara. Turut serta dalam majlis ini adalah Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Wira Abu Seman Yusop dan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar.

Diantara yang menerima Darjah Panglima Gagah Pasukan Polis (PGPP) pada hari ini adalah Pengarah Jabatan Siasatan Narkotik PDRM, Datuk Noor Rashid Ibrahim dan Pengarah Jabatan Pengurusan PDRM Datuk Robiah Abdul Ghani. Seramai 253 orang anggota polis menerima anugerah pada hari ini. 26 orang menerima darjah Panglima Setia Pasukan Polis (PSPP), 58 orang menerima darjah Pahlawan Pasukan Polis (PPP), 10 orang menerima Kesatria Pasukan Polis (KPP) dan 157 orang menerima Bentara Pasukan Polis (BPP)

No comments: