Sunday, July 31, 2011

Razak & Kak Long Family Melawat Kak Lang Ella @ Ampang Puteri

Barisan Hadapan dari kiri Hafis, Kak Long Janet, Hasif, Izah manakala dibelakang dari kiri Ajim (di dukung), Rahimah, Azam, Kak Lang Ella, Firdaus dan Razak @ Ampang Puteri.


31.07.2011, Ahad - Selepas lunch dengan Muss tadi, Muss hantar Syah ke Melati LRT sebab Syah hendak melawat Kak Lang Ella di Ampang Puteri. Dari Melati Syah turun di Ampang Park dan ambil bas ke Ampang Point. Sampai kat Ampang Point call Kak Lang Ella samada dia hendak beli apa-apa dan katanya tak perlu. Lalu Syah beli Donut dan air kotak kerana ramai family kat bilik Kak Lang datang. Masa Syah sampai Razak, Rahimah dan anaknya Ajim serta Kak Long dan Hafis sudah ada dalam bilik. Lepas tu Azam dan Ku Chik pula sampai diikuti oleh Hasif dan Izah. Sebelum tu kata Kak Lang, Nizam dan keluarganya datang. Seronok dapat berkumpul ramai-ramai macam nie sekali sekala. Kak Lang sudah sedar dan beransur sihat cuma sekali sekala kakinya berdenyut dan rasa sakit.

Sekarang jam 16:50hrs dan tinggal Syah, Mamat dan Kak Lang Ella dibilik manakala yang lain sudah balik kecuali Azam, Ku Chik dan Firdaus pergi makan ke Keramat kerana mereka belum lunch lagi. Kak Lang stay di Semi Private/Twin Room dan malam tadi Azam, Firdaus dan Ku Chik tidur kat bilik nie kerana katil sebelah kosong. Masa Syah datang tadi, katil tu sudah ada pesakit, Syah tanya sakit apa dan Mak Cik tu kata sesak nafas. Esok Kak Lang kena buat fisioterapi, tak tahu bila boleh keluar. Doktor yang buat operation semalam tu Dr Syed Faizal yang menggantikan Dr Ally Noor yang tak bertugas hari Sabtu dan Ahad, esok baru Dr Ally Noor attend Kak Lang. Dr Ally Noor nie adalah doktor yang sama bedah tangan Azam masa accicent pada 28.07.2010 lepas. Baru sekejap tadi Mamat dan Iza balik dan mereka hendak ke Wangsa Walk menonton wayang.

No comments: