Saturday, July 23, 2011

Hantar Hamster Buka Jahitan


Hamster kucing Persian Mix kami nie kena puji dengan doktor kerana berkelakuan baik tetapi kalau kat rumah lari sana lari sini dan Muss geram jer tengok dia....Hehehehhehe...........

23.07.2011, Sabtu - Pagi tadi Syah bertolak dari Rawang Residence jam 08:00hrs dan Syah naik Komuter ke KL Sentral kerana nak kejar masa coz Muss kata jam 11:00hrs hendak hantar Hamster ke kelinik dan buka jahitan sunat Hamster dan kemudiannya ke kenduri kahwin anak kawan Muss di Pandan Indah. Syah sampai LRT Taman Melati hampir jam 11:00hrs dan Muss serta Cd dah tunggu dalam kereta depan stesyen. Dari LRT Melati kami menuju ke Taman Malawati dan dalam kereta Hamster asik berbunyi jer mungkin dia takut naik kereta.

Hamster hari tu Muss bawa dia sunat di Melawati Urban Vaterinary Clinic. Doktor tak ambil masa lama untuk buka jahitannya dan doktor tu puji Hamster kerana dia jenis yang ikut kata dan tak meronta. Diam jer dia masa doktor buat kerja. Syah ingat hendak cucuk vitamin kat Hamster tetapi doktor kata tak perlu kerana Syah belikan dia makanan kucing Royal Canin for Hair and Skin -Skin and Coat Care sudah mencukupi.

Berat badan Hamster adalah 4.5 kg dan ianya perlu makanan tu sebanyak 60gm sehari sahaja dan tak perlu bagi lebih nanti dia obes. Syah belikan dia 2kg dengan harga RM75.00 dan tahanlah lebih kurang sebulan. Dari Taman Melawati kami bergerak balik ke KL Residence semula dan hendak bersiap-siap untuk menghadiri Majlis Perkahwinan anak kawan Muss tetapi sebelum tu kena hantar Cd ke 7E AU3 Keramat kerana Big Boss dia hendak jumpa distor tu.

No comments: