Friday, July 22, 2011

Macam-macam Hal lagi Dalam Komuter

22.07.2011, Jumaat - Hari nie Syah balik Rawang naik Komuter. Habis bertugas jam 17:00hrs dan Syah terus keluar menuju LRT Kerinci untuk ke KL Sentral naik Komuter balik Rawang. Hari nie macam-macam hal dalam komuter dan berhimpit macam biasa tetapi hari nie banyak hal plak berlaku dalam LRT. Macam biasa Coach penuh dan penumpang hendak naik juga dan adalah mulut-mulut jahat yang keluarkan berbagai-bagai bunyi yang menyakitkan hati. Ada yang menjeri jangan masuk, jangan masuk dan didalam pula ada yang jadi sukarela aturkan posisi kita macam tu dan macam nie dalam train tu. lawakkan?

Bila berhimpit ada sekumpulan remaja lelaki India yang "lembut" cakap Jangan Tolak Ada Perempuan Mengandung di Sini untuk mengelakan dari dihimpit. Naik ketawa Syah tengok aksi mereka dan bolelah menghiburkan dalam keadaan tenat gitu. Yang paling lawak gila ada seorang Pakcik nie dia nak keluar next station tetapi belum lagi sampai dia dah junjung begnya yang besar tu supaya senang nak keluar. Tu diaaaaaaaaaaa ......... gambar diatas tu dan nampak tak beg hitam tu. Adoiiii tahan plak tangan dia junjung beg tu adalah 10 minit agaknya.

Lepas tu ada seorang remaja Melayu nak keluar tapi berdirii je lalu seorang perempuan cina tanya you nak keluar ker dan dia kata yer. Perempuan cina tu inform kalau nak keluar cakap excuse me baru orang bagi jalan. Baru remaja tu bergerak dan tiba-tiba dia stuck ditengah orang ramai dan tiba-tiba mengamuk dan menjerit "bagi orang lalulah, bagi oprang lalulah" dengan intonasi yang kuat dan marah. Dua stesyen sebelum sampai Rawang Syah dapat duduk.

Begitulah keadaan dalam komuter hari nie yang Syah dapat kongsi dengan anda semua. Mana yang baik tu jadikan tauladan dan mana yang buruk tu jadikan sempadan jer lah yer, janganlah diikut, no..no...no... Dah namapun naik public transport kenalah faham dan kalau nak selesa naiklah teksi ............. itupun kalau mampu dari KL ke Rawang tiap-tiap hari.......boleh.

No comments: