Saturday, July 23, 2011

Beauty Equation - Sesi "Meet Nigel Barker in Person" di Kinokuniya KLCC

Nigel Barker - Peminatnya bukan sahaja dikalangan orang dewasa samada lelaki atau perempuan tetapi juga terdiri daripada kanak-kanak. Kanak-kanak perempuan ini sedang menunggu Nigel menandatangani buku tersebut.

23.07.2011, Sabtu - Selepas balik dari Kenduri kahwin anak Mazlan, Muss dan Cd hendak ke Rumah Kak Ngah Faziah di Taman Melor Ampang. Syah pula minta mereka hantar Syah ke Rumah Kak Lang Ella di Taman Seri Bayu, Ampang Campuran. Rumah Kak Ngah Faziah dan Kak Lang Ella dekat jer cuma taman yang berlainan. On the way call Kak Lang tak dapat dan cuba nombor lain baru dapat. Dia kata on the way ke Sungai Apong hendak beli kerepek untuk dijual pada hari raya nanti. Dia dan keluarga balik kampung rupanya. Syah hendak pergi rumah Kak Lang untuk hantarkan Ferrero R0cher yang dia hendak hari tu.

Muss hantar Syah ke LRT Chempaka sebab nak balik KL Residence dan sempat minta Cd tolong hantarkan coklat Ferrero Rocher dan souvenir orang kahwin tu ke rumah Kak Lang dan letakkan tepi pagar dia esok sebab Cd dan Muss hendak tidur rumah Kak Ngah. Dari Ampang Syah naik LRT Putra ke Masjid Jamek dan tiba jer Masjid Jamek hari hujan lebat gila. Jadi Syah tak jadi ke Jalan TAR dan terus naik LRT Putra ke KLCC. Jalan-jalan dan singgah kedai buku di concourse area dan baca majalah sekejap dan kemudiannya ke my favourate books store tak lain tak bukan Kinokuniya. Sampai jer Kinokuniya nampak orang ramai berkumpul disatu sudut dan flesh kamera merata-rata tempat. Ada perjumpan dengan penulis buku.

Rupa-rupanya ada sesi "Meet Nigel Barker in Person" sempena pelancaran bukunya "Beauty Equation". Nigel merupakan seorang jurugambar fesyen yang terkenal dan juga merupakan salah seorang juri 'America's Next Top Model'. Para pelanggan dikehendaki membeli dan mambayar buku berkenaan terlebih dahulu sebelum beratur untuk mendapatkan autograf dan bergambar bersama-sama Nigel. Memang ramai dan penuh sesak dengan para peminat beliau dan Syah sempat melihat-lihat dan menyelak buku yang memperkatakan mengenai wajah dan kecantikan ini. Tiba-tiba Syah rasa terharu apabila terpandang penghargaan yang ditulis oleh Nigel yang mana katanya :-

"My life, as well as this book, is dedicated to my beautiful wife, Crissy and our wounders children, Jack and Jasmine. Through my wife I found inner peace and through my children i discovered the future".

Jika anda berminat memiliki buku ini sudi-sudikanlah ke Kinokuniya di KLCC. Syah lupa nak semak harganya semalam sebab tak ada niat nak beli cuma melihat-lihat kandungannya sahaja tetapi kalau ada kaitan dengan raja-raja mesti Syah tak lepaskan peluang untuk memilikinya.

No comments: