Monday, July 25, 2011

Aktiviti Petang Semalam

25.07.2011, Isnin - Assalammualaikum kepada para pembaca setia tengkusyah.blogspot.com dan salam sejahtera kepada yang bukan beragama Islam. Semalam Syah balik rumah hampir jam 21:00hrs dan tak sempat hendak update blog kerana keletihan. Pagi nie Syah pergi kerja jalan kaki ke LRT Station Melati kerana keluar lewat sedikit. Kat rumah masih ada Cd dan Syah tanya tak kerja ker dan dia jawap ada seminar di Dataran Maybank, Bangsar. Syah tanya jam berapa, 10:00hrs katanya dan 1st day dia nak sampai cepat approx jam 09:00hrs. Cd tanya Syah kalau dia keluar rumah jam 08:00hrs LRT masih sesak lagi dan sempatak dia sampai sebelum jam 09:00hrs di Bangsar. Syah maklumkan tak ramai sangat orang waktu tu dan sempat sampai.

Semalam hampir jam 13:00hrs Syah keluar rumah kerana ada appointment dengan member Syah iaitu Tunku Shah yang hendak bawa souvenir plate sempena perkahwinan Duke of Cambridge pada 29.04.2011 lepas. Janji jam 14:00hrs di Sogo dan Muss hantar Syah ke LRT Wangsa Maju kerana dia dan Cd hendak keluar sekejap. Masa tunggu LRT baru Syah perasan handphone tak ada dan tertinggal kat rumah. Masak macam nie.............. macam mana nak call Shah nanti dan terpaksalah Syah balik semula ke KL Residence naik teksi dari Wangsa Maju. On the way tu nego dengan Pak Cik teksi supaya tunggu Syah sekejap sebab nak ambil handphone kemudian hantar Syah ke LRT Melati. Untung Pak Cik tu hendak, ialah ada setengah teksi tak mahu takut kena tipu dengan pelanggan kata nak ambil barang tapi tungu punya tunggu pelanggan lesap entah kemana.

Sampai jer Masjid Jamek Syah text Shah inform on the way. Sampai Sogo Shah dah tunggu Syah di Saji Food Court di Aras 6 tak silap Syah. Lepas tu Shah beli lunch Kuey Teow Goreng untuk lunch dia manakala Syah minum Cincau Soyabean dan tak makan sebab dah ambil Herbalife pagi tu. Adalah 4 jam kami berborak dan kemudiannya kekedai buku Jalan TAR sebab Shah nak cari buku mengenai SPSS untuk dia sediakan analisa kajiannya. Dari kedai buku Shah ke A&W dan Shah sempat inform Syah yang dia memang kuat makan tetapi still maintain kurus. Syah minum jer A&W Rootbear + Ice Cream. Selepas tu kami bergerak ke LRT Station Masjid Jamek untuk balik kerumah masing-masin menaiki LRT, Syah guna LRT Putra manakala Shah LRT Star untuk ke Permaisuri.

Disebabkan seharian tak makan Syah singgah KLCC untuk dinner macam biasa di Rasa Foodcourt. Menu semalam Laksa, sebelum makan ambil suppliment untuk lutut. Masa makan Muss pula call dan inform dia nak gi makan dan tanya nak join tak. Syah cakap nape tak inform awal. Lepas makan Syah ke Kinokuniya sekejap baru balik KL Residence dan sampai rumah lebih kurang jam 21:00hrs. Letih betul dan seharian tak solat dan kena Qada semula. Lapar sedikit dan Syah goreng 3 ketul nuget, 4 biji karipap dan makan sambil on FB sekejap dan kemudiannya tidur kerana letih sangat.

No comments: