Sunday, August 28, 2011

Lupa Songkok dan Balik Kampung Naik Bas

28.08.2011, Ahad - Ini adalah Picture di Wall Facebook Syah - Prince Maharum Bugis Syah dan gambar nie diambil awal pagi tadi oleh my brother Muss sebelum Syah bertolak dari KL Residence ke Rawang Residence. Actually Syah hendak letak gambar Syah pakai baju melayu dan songkok untuk picture wall tu tetapi rupa-rupanya songkok Syah tertinggal kat KL Residence, So Syah gunakanlah sahaja gambar nie. Esok Syah balik kampung dan ikut jadual Syah follow Mamat, anak saudara balik tetapi since Jumaat nak call dia tak dapat dan tadi Syah call Bonda dia dan kata Mamat baru balik ke KL. Dan Syah malas nak pening kepala lalu inform my sister bagitau anaknya esok Syah balik sendiri naik bas. Buka Syah merajuk tapi memang Syah nak balik sendir.

Banyak offer nak ambil Syah even Kak Long nak suruh anak keduanya Hafiz ambil Syah, Razak pun nak ambil Syah even Kak Lang Ella invite dia ikut balik esok melalui FB tetapi Syah malas nak susahkan orang dan Syah balik naik bas jer esok. Salah Syah sendiri ada kereta tetapi tak boleh bawa, dulu Mamat tak ada kereta bolehlah Syah minta dia tolong bawa kereta Syah balik kampung tetapi sekarang dia dah ada kereta sendiri. Tak perlah sendiri yang seksa diri sendiri kena lah tanggung sendiri. Syahpun tak tahu mengapa puasa dan Raya tahun nie Syah tak rasa happy dan perasaan Syah rimas semenjak sebelum puasa lagi. Esok terpaksalah bawa baju sedikit jer sebab naik bas mana nak bawa tongkat lagi untuk my sister.... heheheh ada-ada jer kan? Lawak betoi...

Kalau ikautkan Syah, berat hati nak balik kampung tetapi apa pula kata orang tua Syah seperti Ayahanda dan Bonda Tiri serta Bonda Ejon ......... jadi Syah paksa diri untuk balik juga seperti biasa apa boleh buat ada kalanya kita tak boleh ikutkan perasaan kita kerana kita kena juga jaga hati orang-orang yang sayangkan kita. Esok pagi Syah akan balik naik bas dan Syah tak pasti sebab sekarang puduraya kan dah berubah entah ada ker tak lagi bas yang Syah nak naik nanti tetapi tak per boleh tanya information counter. Tadi call Haziq dua kali kat kamapung sebab dia selalu balik naik bas tetapi tak jawab dan bondanya call Syah petang tadi tetapi Syah tak cakappun pasal benda nie.

Doakan perjalanan Syah selamat dan Kepada anda semua, Syah doakan agar perjalanan anda dan keluarga serta orang tersayang dilindungi Allah hendaknya AMIN.

No comments: