Wednesday, August 3, 2011

Buka Puasa @ Ampang Puteri Again

03.08.2011, Rabu - Petang nie Syah temankan Kak Lang Ella berbuka di Ampang Puteri. Dari office Syah terus ke Ampang Puteri dan sampai awal dan tak beli makanan lagi terus ke wad. Sembang dengan Kak Lang sekejap dan katil sebelah sudah ada orang baru. Pesakit tu ada masalah batuk yang sudah lama dan hendak buat pemeriksaan pakar. Peramah oangnya dan masih muda. Kak Lang hendak balik esok tetapi kata doktor jika Kak Lang boleh jalan dengan sendiri tanpa tongkat baru dia benarkan balik rumah. Heheheh tak taulah berapa lama lagi dia kat situ.

Sebelum keluar beli makanan jam 18:30 hrs Syah tanya Kak Lang dia hendak makan McD atau KFC dan katanya KFC. Dari Ampang Puteri Syah ke gerai nasi lemak semalam untuk beli lauk Kak Lang untuk buka dan sahur. Syah belikan Kak Lang Ikan Cencaru Berlad, Kentang Goreng Berlada, nasi Putih dan Begedil. Lepas tu Syah beli KFC Snack Plate Ori untuk Kak Lang Ella dan Spicy untuk Syah. Dari KFC Syah beli buah Nenas dan Mempelam potong dan terus balik ke Ampang Puteri semula. Kak Lang bagi Syah RM20.00 tong-tong makanan yang Syah beli, Syah kata tak hendak dan dia kata ambik jer..........


Nurul, Haziq and Kak Lang Ella

Masuk jer bilik nampak Kak Lang sedang bersembang dengan pesakit baru tu. Masa nak berbuka puasa perempuan tu bagi kami kuih dan Kak Lang Ella bagi dia seketul KFC. Kak Lang inform Nurul dan Haziq kalau sempat nak buka sama tetapi akhirnya tak jadi. Lepas buka Syah solat dalam bilik dan Kak Lang Kata Haziq dan Nurul nak datang sebentar lagi. Hampir jam 21:30 baru mereka sampai. Masa kami ada tu macam biasa nurse buat pemeriksaan kesihatan Kak Lang. Kami sembang sampai jam 22:45 dan Syahpun ajak mereka balik. Nurul dan Haziq hantar Syah sampai KL Residence. Thanx Nurul dan Haziq.

Sekarang jam 00:54hrs dan Syah rasa lapar tadi dan goreng nuget dan karipap dan kebetulan Muss jaga dan dia cukai sedikit makanan tu. Dia suruh Syah minum soyabean yang dia beli semalam dan Syah buag separuh sebab rasa macam lain jer. Lepas tu Syah buat Mee Segera Kari. Dah buat rasa kenyang plak..... cam mana itew. Makan jer lah kira sahur okey.

No comments: