Tuesday, December 13, 2011

Pusat Latihan Telekom Dilanda Banjir

Banjir di TMTC - Lihat dibelakang tu air sudah mula melimpah masuk dan tak lama selepas tu kawasan nie tengelam.

13.12.2011, Selasa - Banjir Kilat yang melanda Kuala Lumpur petang tadi melibatkan Pusat Latihan Telekom atau lebih dikenali sebagai Telekom Malaysia Training Center (TMTC) tempat Syah berkursus. Lebih kurang hampir jam 15:30hrs hujan lebat dan ada sebahagian dari peserta keluar mengalihkan kereta mereka kerana kawasan parking dibahagian belakang TMTC selalu dinaiki air jika berlaku banjir kilat. Instructor kami kata tak naik air dan tiba-tiba assistant dia berikan phone pada dia baru dia tamatkan kelas sebab air dah mula naik. Hehehehe .............

Syah solat Asar dahulu sebab nak balik hujan lebat. Tiba-tiba tergerak hati kebahagian belakang TMTC dan ada tinggal beberapa kereta yang ditolak sebab tak dialihkan dan air sudah naik. Mana-mana kereta yang diparking ditepi jalan luar kawasan belakang TMTCpun dinaiki air dan ada kereta yang dihanyutkan banjir. Tiba-tiba tempat Syah berdiri tu dinaiki air dengan cepat sampai habis basah dan tengelam kasut Syah. Terus Syah bergerak keluar dan sampai guard room pula air dah mula naik dan Syah tanggalkan kasut harungi air tu kalau tak alamat hancurlah kasut tu basah. Syah keluar juga jika tidak lagi lambatlah balik jika guard room tu ditengelami air.

Mana kereta yang sempat dialihkan kesian Syah tengok enjin tak boleh start dan kereta mereka penuh dengan air. Sempat lihat orang-orang alihkan kenderaan mereka dan Syah call my brother Muss tumpang dia balik. On the way balik kami singgah Carrefour beli keperluan dapur dan makan di Wangsa Maju. Syah makan Mee Jawa dan Barli Panas manakala Muss Nasi Lemak dan Teh Tarik. Syah belanja. Lepas tu kami terus balik rumah.

1 comment:

Mohamad Syardanie Anuar Nordin said...

Pembetulan : Sarawak diwakili oleh Speaker DUN Sarawak, YB Datuk Amar Mohamad Asfia Awang Nassar...