Thursday, November 17, 2011

Lega Selesai Dah Masalah Notebook

17.11.2011, Khamis - Perghhh.......... Shukur Alhamdulillah semuanya sudah selesai sekarang. Syah dah dapat semula Cable Cord Syah tetapi dia bagi yang baru sebab yang Syah punya tu sudah entah kemana. Mula-mulanya dia macam confuse dan kata dia dah bagi Syah dan Syah kata kalau dah bagi macam mana wayar yang satu lagi nie ada. So dia bagi Syah dan katannya ini baru punya. Kalau nak fikirkan Syah lagi bengang kerana yang ori dah tak ada tetapi tak mengapalah yang penting boleh digunakan. Syah siap test lagi supaya bila balik nanti tal jadi perkara yang tidak diingin lagi berlaku.

Selepas ambil barang tu Syah pusing-pusing Digital Mall sat dan beli Notebook Cooler Pad dengan harga RM29.00 dapat RM26.00. Yang ada di Rawang Residence tu dah rosak. Lepas tu terus ke Masjid Bulat Section 14 untuk lunch kerana Masjid tu ada gerai makanan didalamnya. Syah makan Nasi Putih, Daging Salai Lemak Cili Api, Kentang Goreng dan Sotong Sambal Tumis serta Pegaga dan dicaj RM7.00 .... bolehlah tahan harganya murah sedikit. Syah tak order minuman coz ada mineral water dalam beg.

Kat sini ambil makanan dan bayar dahulu baru makan. Lepas makan Syah sempat bertanya khabar Kakak Penjual tu sebab dia berniaga kat sini lama dah since 1990an lagi dan waktu itu Syah dan Muss tinggal di Sea Park. Gerai nie buka tiap-tiap hari kecuali Sabtu dan Ahad. Ada kalanya bila hari Jumaat Syah selalu gak datang sini solat Jumaat dan lunch sekali. Masa tu Syah bertugas di Wisma Telekom dan datang sini naik bas mini no. 38 atau 39 tak silap Syah. Kat sebelah pintu pagar masjid ada orang jual Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah dan didalamnya ada lagi kedai-kedai kecil. Lepas makan Syah jalan kaki ke LRT Asia Jaya dan masa datang tadi Syah naik bas rapid dari LRT Asia Jaya.

On the way beli air jambu batu special RM2.00 kat tepi jalan. Cuaca panaslah pula dua tiga hari nie. Penat dan letih serta sakit sedikit kaki Syah dan Syah tak puasa hari nie. Kalau anda hendak merasa masakan ala-ala kampung yang sedap nie sudi-sudikan bertandang ke gerai ini didalam kawasan Masjid Bulat Seksyen 14 Petaling Jaya. Nama sebenarnya adalah Masjid Tun Abdul Aziz tak silap Syah dan orang dikawasan ini memanggilnya Masjid Bulat kerana bentuk masjid ini bulat bukanya empat segi seperti masjid-masjid lain di Malaysia. Oklah yer sehingga berjumpa lagi dilain Entry.

No comments: