Monday, November 28, 2011

Kak Lang & Haziq Serta Keluarga Datang Rawang Residence dan Sunat Ku Chick

28.11.2011, Isnin - Zohor tadi Kak Lang Ella dan keluarganya singgah ke Rawang Residence Syah. Sebenarnya mereka on the way balik ke rumah mereka di Ampang selepas bercuti panjang di kampung. Masa Kak Lang sampai sudah masuk waktu Zohor dan Azam ke surau manakala kami solat di rumah. Lepas solat kami borak-borak sebentar dan tiba-tiba Haziq dan Papanya sampai pula. Merekapun dari kampung juga. Borak-borak jap dan kami bertolak ke Pekan Rawang untuk lunch di D'Anjung Seafood.

Selesai makan Syah bayar RM55.00 semuanya dan apabila nak balik Kak Lang hulurkan RM 50.00 kat Syah dan Syah kata tak apa tetapi di suruh ambil juga. Haziq dan Papanya hantar Syah ke Rawang Residence semula walaupun pada awalnya Syah hendak balik naik bas dan tak payah nak menyusahkan mereka tetapi Papa Haziq, Nurul kata nak hantar Syah balik.

Gambar budak lelaki yang pakai baju biru nie adalah anak bongsu Kak Lang Ella Ahmad Izzat atau Syah panggil Ku Chick. Esok dia nak bersunat dan tadi nampak sugul jer sebab mak dia kata dia masih tak boleh bayangkan rasa sakit sunat macam digigit semut. Dia tanya Kak Lang dan Azam sunat tu sakit tak? Parentsnya jawap sakitnya macam digigit semut. Dia confuse macam mana rasa sakit gigitan semut tu sebab dia tak pernah digigit semut? Hehehehe....... ada-ada jer kan?

Tadi dia tak makan pun cuma minum Teh Tarik. Petang tadi Kak Lang call dah sampai rumah dan mereka singgah supermarket beli Lolipop. Masa di Rawang Residence tadi Kak Lang inform Ku Chick hendak Lolipop dan inform Kak Lang masa sunat nanti dia nak bawa Lolipop tu sama dan jika dia rasa sakit dia akan jilat lolipop tu. Manalah dia dapat idea tu? Kata abangnya Firdaus, dia tengok cerita Upin dan Ipin dan masa Upin dan Ipin sunat mereka buat macam tu. Heheheh ............ terpengaruh dengan kartun rupanya anak saudara ku ini. Ahakssss.............

Lagi satu cerita pasal sunat nie tadi yang mengelikan hati Syah. Kak Lang inform anak kawanya pergi bersunat dan budak tu umur 14 tahun. Bila dia dan Ayahnya masuk bilik doktor sekejap sahaja sudah keluar. Mak dia tanya ayahnya mengapa keluar dan katanya doktor suruh balik rumah. Nak tahu mengapa doktor suruh balik ........................ sebab kata bapanya doktor suruh balik rumah cukur dahulu baru datang semula untuk bersunat? Nape ketawa....................... hehehehe

No comments: