Thursday, November 10, 2011

Dari Ampang Puteri ke Kak Lang Residence

10.11.2011, Khamis - Syah sampai Ampang Puteri approx jam 09:00hrs dan Kak Lang Sudah ada ditempat Fisio. By the way kebetulan My Sister Kak Lang pun buat fisio hari nie kat Ampang Puteri. Appointment Syah dengan Dr. Wong di Aras 1 dan bilik Fisioterapipun ditingkat yang sama. Pesakit tak ramai dan Syah terus masuk jumpa doktor. Doktor inform sakit lutut Syah nie tak boleh pulih sepenuhnya cuma Syah perlu berhati-hati dari segi pergerakan - Dia minta Syah jangan lakukan aktiviti lasak melibatkan pergerakan kaki dan kurangkan mencangkung.

Tak tahulah dah nasib nak jadi macam nie nak buat maacam mana kan? Mungkin ada hikmah disebaliknya. Doktor kata tak perlu buat fisio kerana bazirkan duit je dan dia hanya minta Syah buat exercise untuk kuatkan otot-otot Syah. Dia galakkan Syah berbasikal atau jalan kaki tetapi elakkan tempat tinggi atau curam bila berjalan kaki.

Lepas ambil ubat di Ground Floor Syah naik semula ke Aras 1 untuk jumpa Kak Lang. Sementara menunggu Kak Lang buat fisio Syah pun guna sekali peralatan gym kat dalam tu seperti cycling dan staff kat situ tak kisahpun coz my sister kenalkan Syah kepada mereka. Lepas habis buat fisio Kak Lang call hubby dia untuk fetch dia di Ampang Puteri dan Kak Lang invite Sya tidur rumah dia dan Syah tak mahu tetapi dia ajak juga dan bawa beg sandang Syah masuk kereta dia. On the way mereka singgah di Carrefour dan Syah beli seluar track suit kerana tak bawa pakaian extra. Sampai rumah Syah rehat sebentar sebelum lunch. So hari nie Syah tidur di Kak Lang Residence @ Taman Seri Bayu, Ampang.

No comments: