Thursday, November 17, 2011

Duchess of Cambridge Dilaporkan Hamil

17.11.2011, Khamis - Terdapat Khabar angin melaporkan bahawa isteri Prince William, Duchess of Cambridge telah mengandung enam minggu anak sulung mereka. Palace Insider yang selalu melaporkan mengenai cerita-cerita hangat berhubung kerabat diraja dalam laporannya memaklumkan Kate benar-benar telah mengandung dan telah membuat persiapan bagi kelahiran anak pertama mereka. Menurut Palace insider Kate telah menyediakan bukan seorang jururawat untuk bayinya tetapi tiga orang yang masing-masing akan ditempatkan di kediaman-kediaman mereka di Nottingham Cottage, sebuah kediaman di Wales dan Kensington Palace yang sedang dalam proses pengubahsuaian.

walaupun kehamilan masih lagi diperingkat awal, pasangan ini dikatankan telah menyediakan nama-nama yang sesuai bagi anak mereka yang merupakan bakal pewaris tahta England. Nama-Nama seperti Edward, Philip dan Michael merupakan pilihan utama mereka kerana nama-nama itu sesuai untuk seorang Raja England. Dengan pengubalan undang-undang berhubung pewaris tahta baru-baru ini, anak sulung Prince William tak kira apa jantinanya akan secara automatik menjadi bakal Raja/Ratu England.

Prince William dikatakan berharap untuk menimang seorang cahayamata perempuan, Prince William juga tahu bahawa Ayahandanya Prince Charles juga mengidamkan seorang cucu perempuan. Manakala Kate akan mengikut apa sahaja kehendak suaminya kerana ia tahu itu adalah yang terbaik untuk Prince William.

Jika berita kehamilan ini benar-benar terjadi ianya merupakan suatu yang diinginkan oleh pasangan Duke and Duchess of Cambridge yang meletakkan isu anak ini sebagai keutamaan dalam perhubungan mereka sebagai suami isteri. Kate juga dikatakan selalu berasa gementar setiap kali baginda Queen Elizabeth II mengutarakan isu berhubung anak ini secara tidak langsung kepada beliau kerana baginda terlalu ingin melihat seorang cicit yang bakal menjadi Raja/Ratu England dalam usianya yang semakin lanjut.

No comments: