Sunday, November 27, 2011

Aktiviti Semalam - Dua Kali Makan Nasi Minyak

27.11.2011, Ahad - Apa khabar semua. Semalam Syah menghadiri dua majlis perkahwinan tetapi tak dapat hendak update gambar kerana notebook Syah ada problem. Hari tue Avira (antivirus) detect ada virus dan Syah tekan delete dan semenjak hari tu apa-apa sahaja yang menggunakan USB tak boleh baca. Nantilah bila free baru hantar kedai untuk selesaikan masalah nie tetapi tulah masalahnya Syah tak boleh upload gambar, Sedih......... Niepun Syah guna desktop Syah yang lembap tu dan nak uruskan empat gambar nie hampir 45 minit. Slow sangat tetapi daripada tak ada lebih ada kan? Hehehhe.

Syah minta tolong Muss hantar Syah ke Majlis Perkahwinan Nik Nur Amalina, Member Syah di Menjalara. Seawal jam 08:00hrs Syah bertolak dari Rawang Residence dan singgah sekejap ke Houze di Jalan Tuanku Abdul Rahman sementara menunggu appointment jumpa Muss jam 11:30hrs di LRT Melati. Syah lewat 10 minit dan kami bertolak ke Menjalara. Sampai lebih kurang jam 12:30hrs kerana pusing-pusing cari tempat tak jumpa. Nik Nur Amalina atau kami panggil Nik nie merupakan Kerabat Diraja Kelantan sebelah bondanya. Syah tunggu Nik bersanding baru syah balik.

Dari Menjalara kami ke Segambut dan masalah lagi kerana tak tahu tempat dan Muss gunakan peta pada Galaxy Tabnya. Pening kepala dan manalah Syah tahu baca peta kat Galaxy Tab dia tu. Akhirnya singgah Petronas Station dan Mus tanya arah jalan, lepas tu dia ke toilet sekejap. Cari-punya cari akhirnya dapat juga jumpa rumah pengantin. Majlis ini adalah majlis perkahwinan anak kepada Classmate Muss. Nampak happy jer Muss jumpa classmate lama dia. Alamak makan besar kami semalam dua kali makan nasi minyak.

Inilah kawan-kawan sekelas Muss semasa di Teluk Intan dahulu. Dengarnya dalam bulan depan mereka akan mengadakan gathering di Sime Darby Park tak silap Syah. Dari Segambut Syah ke Setapak temankan Muss ke Singheng sebab dia nak survey aircond untuk ruang tamunya. Lepas tu Cd SMS katanya minta Muss cepat coz nak lawat anak Kak Ngah di Ampang Puteri. Muss hantar Syah ke LRT Melati coz Syah hendak balik ke Rawang. Syah sampai Rawang Residence jam 20:00hrs.

No comments: