Friday, September 30, 2011

Sampai Awal Ke Rawang Hari Nie

30.09.2011, Jumaat - Hari nie Syah solat Jumaat di Masjid Negara. Sampai jer Syah beli nenas dan kacang kuda rebus sebelum naik ke Masjid dan waktu tu sudah Azan. Sempat menjenguk ke kawasan pemakaman sedekahkan Alfatihah dan kemudiannya ke ruang solat semula.

Lepas solat Syah beli roti john separuh dan on the way jalan nampak plak nasi beryani dan teringin nak cuba dan makan jer lah. nasi Beryani Ayam Goreng RM8.00 dan tak beli minumanpun. Lepas makan kat sebelah tu ada orang offer minuman herba tradisional dan Syah ambil jer sebab baru lepas makan. Ramai orang cuba sample tu.

Lepas tu terus balik semula ke office. Hari nie balik jam 17:00hrs dan sampai pekan Rawang awal sket approx jam 19:05hrs dan sempat lah kejar bas 19:30hrs ke Rawang Residence. Tunggu bas beli Buah Longan sekilo RM8.00 dan Chachos. Jam dah 19:30hrs tetapi bas tak ada lagi ingatkan tak ada tetapi muncul agak lewat sket dan sempatlah Syah sampai Rawang Residence jam 20:00hrs. Masa di bas stand tadi Syah makan Roti John yang beli masa solat tadi sebelum makan ubat.

Sampai rumah Syah siram pokok bunga sekejap dan lepas tue solat Maghrib dan kemudiannya mandi, rehat jap sementara menunggu solat Insyak. Lepas tu baru makan Chachos dan Buah Longan. Sekarang jam 21:44hrs sambil mentenet Syah cuci pakaian dan menonton Tahajjud Cinta di Astro 103.

No comments: