Wednesday, September 21, 2011

Bas Tarak Woooo Pagi Nie

Inilah Jalan Yang Syah LAlui Untuk Ke KTM Rawang Pagi Nie.

21.09.2011, Rabu - Hari nie memang menyedih kan teramat sesangatttttttttt................. Syah keluar rumah jam 06:25hrs untuk tunggu bas macam biasa tetapi bas tak ada sampai nak hampir jam 08:00hrs. Inilah masalahnya kalau pemandu biasa tu bercuti dan orang yang menggantikannya sesuka hati datang ambil passenger. Mana yang tak ada alternatif lain terpaksalah menunggu sebab tak ada pilihan. Dibas stop tadi ada yang hendak ke sekolah dan ada juga yang hendak ke pusat kesihatan kerana ada appointment. Memang menyusahkan dan pihak pengurusan bas sepatutnya memantau perkara ini. Semua yang menunggu bas terpaksa lambat masuk kerja atau kesekolah.

Dah nak hampir jam 08:00hrs dan Syah tak tahan dah tunggu lama sangat lalu Syah ambil keputusan jalan kaki jer ke Bandar Rawang. Mak Aiii................ jauhnya tetapi tu jer caranya hendak ketempat kerja kerana nak cuti kerja tengah banyak dan akaun dah nak closing nie mentelah my Boss Dek Nor tengah tunggu hari jer nak deliver 1st baby dia. On the way jalan kaki nampak Arip nak gi kuliah lalu Syah tebalkan muka minta tumpang naik motor sampai simpang jalan utama. Adalah 10 minit jika naik motor tetapi jika jalan kaki hampir 45 minit kot sebab pernahlah beberapa kali buat benda tue.

Sampai kat sekolah tu nampak bas 88 baru nak masuk dan nampak macam lelaki Melayu yang bawa dan tak pernah tengok plak mukanya sebelum nie. Hampehhhhhhhhhhh ........... tapi nak buat macam mana itulah perkhidmatan public transport kat negara kita nie dan kita terpaksa akur dan terima kerana tak ada pilihan lain. Sampai kat sekolah, Syah jalan kaki ke KTM dan Arip meneruskan perjalanannya ke UiTM Shah Alam. Adalah 15 minit jalan kaki dan dari jalan besar nampak ada train dan Syah tawakal jer jalan dan Shukur Alhamdulillah dapat naik train ke Sungai Gadut jam 08:15hrs. On the way ke KTM Syah sms my Boss, Dik Nor inform Syah lambat sedikit. Akhirnya sampai juga ke pejabat dan lewat satu jam.

No comments: