Saturday, July 17, 2010

Kerja Hari Sabtu - 17.07.2010

Salah seorang pekerja sedang membuat tampalan didinding sebelum proses mengecat dilakukan.

Hari ini Syah datang kerja sebab hendak memantau kerja-kerja ubahsuai di office Syah. Sampai office lebih kurang jam 09:00am tadi. Hampir pukul sepuluh kontraktor dan security datang. Security tanya Syah lama ker di office dan Syah inform sampai petang. Dia kata sebab Encik ada saya tak tunggu jika Encik tiada saya terpaksa awasi mereka, katanya. So Syah inform dia, jika kerja mereka tidak siap dan Syah hendak balik Syah akan inform Security Room dan dia kata ok. Sebenarnya semenjak petang semalam kontraktor start kerja buat bilik filing untuk dokumen-dokumen sulit Yayasan TM dan hari ini mereka mengecat pula.

Al-maklumlah hari Sabtu tak banyak kedai makan buka, so Syah sempat buat pindang sayur pagi tadi. Jam 05:45am Syah sudah bangun dan sediakan sayur carrot, kobis bunga, bracoli dan tahu disamping bahan-bahan asanya seperti serbuk kunyit, serbuk perasa, bawang, lengkuas, serai, asam keping dan daun kunyit. Container tak ada dan Syah masukkan sayur tadi dalam bekas plastik kuih raya untuk dibawa ke pejabat. Sebelum keluar rumah tadi Syah ambil Jusmate 5 sebagai breakfast.

Kucing pula tinggal empat ekor sahaja sekarang. Mona Muss lepaskan bebas sekitar apartment di KL Residence. Si hitam dua ekor tu blackie dan nomi dan yang Cd pegang tu Baby Hamster - Kucing dari Rawang Residence Syah. Muss inform nak berikan Baby Hamster kepada kawannya tapi tadi dia kata tak jadi coz nak bela pula. Tak tau lah Muss nie. Sebelumkeluar Syah beri Muss RM50.00 sebab dia minta donation nak mandikan kucing.

No comments: