Sunday, October 30, 2011

Gunting Rambut, Bayar Credit Card dan Makan

30.10.2011, Ahad - Selepas Zohor tadi Syah ke KL naik Komuter dan sempat beli kuih kat KTM Rawang. Tak tau nape train kerap berhenti dan lampu padam, biasalah komuter rosaklah tu dah lah Syah nie nak kejar masa. SampaiKL Sentral Syah bergesas keluarkan duit kat maybank dan cuba nak tukar duit kecil kat moneychanger IMB tak ada katanya. So teruskan perjalanan ke Ampang park untuk bayar credit card.

Selepas bayar dua credit card sempat call customer service dan tanya mengenai bayaran membership untuk kad platinum Syah dan katanya next bill akan keluar. Syah minta mereka wavekan dan katanya boleh dan lega rasanya coz kalau tak rabak gak nak bayar RM600.00 tue. Tetapi jika flow bayaran kita cantek mereka tak keberatan nak wavekan. Syah juga minta wavekan government tax tu sekali yang mereka caj RM50.00 dan katanya akan dikemukakan kepada pegawai mereka untuk kelulusan. Minta-minta luluslah coz RHB wavekan tax tu untuk credit card Syah. Tetapi Syah dah tak pakai lagi card tu dan masih aktif.

Dari Citibank jalan kaki ke KLCC dan on the way to jumpa orang Maymar dan pada mulanya ingatkan kawan Syah Sapri, coz muka dia mirip sangat dan tanya Syah "Where is Nepal Embassy" dan syah minta di ke Citibank tanya kat guard coz guard itibank tu semuanya warga Nepal. Sampai KLCC terus ke Aras 4, food cour dia untuk makan My Favourate Meehon Sup. Lepasa makan terus ke Masjid Jamek naik LRT dan singgah kedai gunting berhampiran Bangkok bank tu. Biasanya RM28.00 gunting dan cuci tetapi Syah minta diskaun oz 2nd time datang dan mereka beri RM25.00.

Masa Gunting rambut hujan lebat gila dan bila Syah selesai urusan kat saloon tu hujan gerimis dan Syah redah jer coz jam dah menunjukkan angka 18:00hrs kena cepat naik bas takut terlepas pula bas ke Rawang Residence jam 20:30hrs. Bas sampai Rawang 5 minit sebelum jam 19:30hrs dan terus Syah jalan cepat sket tetapi berhati-hati takut terjatuh sebab jalan licin dan biasalah masalah lutut Syah tu nanti terkoyak plak tisunya dan kalau tu terjadi kena operationlah macam Kak Lang Ella Syah masa puasa hari tu.. Shukur Alhamdulillah bas ada lagi dan Syah tak perlu tunggu bas akhir walaupun terpaksa berdiri.

Sekarang jam 21:53hrs dan Syah nak mandi. Sampai rumah tadi makan supplement lutut dan kemudian makan beberapa biji anggur sebelum ambil ubat tahan sakit untuk lutut Syah dan juga fish oil dan vitamin E. Jap lagi nak panaskan air untuk minum kordial akar kayu tu. Ok sehingga berjumpa lagi dilain Entry........... Byeee.............

No comments: