Saturday, October 8, 2011

Beryani Ayam Goreng Berempah

08.10.2011, Sabtu - Lepas Zohor tadi Syah bertolak ke Bandar Rawang dan bas agak lambat kerana Abang pemandu tu inform jalan Jem sebab Datuk Seri Najib nak datang Rawang petang nie sebagai salah satu program lawatan beliau ke Selangor hari ini. Memang jalan masuk ke Pekan Rawang jem giler dan bas tak masukpun ke bandar dan berhenti di Stesyen Bas KL. Dari Rawang Syah naik bas sebab nak turun Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR) untuk ke Houz Depot. Adalah dua jam Syah meninjau barang-barang kat dalam tu dan hampir jam 18:00hrs Syah ke Pasar Malam Jjalan TAR.

Mulanya ingat nak makan Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah tetapi masa nak order Syah minta Beryani Ayam Goreng Berempah kat gerai yang selalu syah makan itew. Minuma pula Air Kelapa. Lepas makan Syah beli Kacang Kuda dan Wade. Lepas tu terus ke LRT untuk ke KL Sentral ambil komuter. Ingat nak naik bas tetapi takut tak sempat sampai before 20:30hrs untuk kejar last bus ke Rawang Residence. Dari KTM Syah ke stesyen bas KL untuk tunggu bas ke Rawang Residence tetapi nampak gayanya macam tak ada coz tadi Abang tu inform dia tak masuk pekan Rawang.

Syah gamble jer jalan kaki ke stesyen bas biasa untuk tunggu bas ke Rawang Residence dan terpaksalah jalan kaki semula. Bas lambat kerana jalan masih jem lagi katanya. Syah sampai rumah jam 21:00hrs. Sekarang jam 23:02hrs dan Syah tinjau kat luar rumah ada banyak kereta parking tepi jalan. Rupa-rupanya jiran Indian tu ada ramai orang datang rumah dia. Buat birthday celebration among family dia kot? Sekarang nie dah mula hujan since jam 23:55hrs tadi renyai-renyai dan sekarang makin lebat sampai siaran Astro terputus. Heheheh.............. nak tengok apa yek? TV dah keluar notis "Services currently no available" nie...............

No comments: