Monday, October 24, 2011

Ke Pekan Rawang dan Rambut Deepavali

24.10.2011, Isnin - Hari nie Syah puasa dan tanpa Syah sedari puasa Syah terbatal tetapi sebabnya tak bolehlah nak share dan yang pastinya puasa tu dah batal. By the way Syah tak kerja hari nie. Jam 11:00hrs tadi Syah ke pekan Rawang. Dalam bas terjumpa remaja India nie dan syah tengok rambutnya berukir dan Syah minta kebenar nak ambil gambar dan dia kata boleh. Syahpun pernah buat rambut tatoo nie tetapi taklah macam nie........tue dia sebesar alam bentuk muka. Memang unik dan Syah tanya rambut deepavali ker dan katanya "Ya". Syah tanya buat kat mana katanya kat Shah Alam. Patutlah dia berani buat rambut macam tue sebab dah nak cuti sekolahkan sekarang nie. Sampai pekan rawang syah tengok budak nie jadi tumpuan orang ramai sebab ukiran rambut kat belakang kepalanya tu.

Dari bas stop Syah cari tempat makan dan sebelum tu beli nenas RM2.000 dan buat decision makan kat kedai makcik bersebelahan Pejabat Pos Rawang. Syah minum Milo Ice dan makan nasi putih, ikan masin, tempe berlada dan daging dengan caj RM6.2o Hemmm................... barang sekarang nie semuanya mahalkan? Daging tu Syah salah ambil sebenarnya tak habiskan pun kerana rupanya bukan daging tetapi hati dan limpa lembu yang dipotong keil-kecil dan Syah tak habiskan pun sebab tak suka.

Lepas makan Syah ke Kedai Tenaga Nasional bayar bil elektrik dan lamanya Syah menunggu giliran untuk dapatkan salinan bil sebab kena tunggu dikaunter perkhidmatan yang menguruskan urusan permohonan baru dan menyelesaikan masalah pemotongan dan sebagainya. Sepatutnya mereka khaskan satu kaunter atau cashier boleh print salinan bil. Nie buang masa sahaja tunggu satu jam walhal hanya nak print bill sahaja. Tapi dan prosidur mereka macam tu kenalah ikut.

Lepas tu Syah ke Giant beli sedikit keperluan dapur dan sebelum tu singgah ke Gurdian beli Knee Support dengan harga RM58.90. Terpaksa beli sebab lutut Syah sakit, patutnya dah lama kena beli benda tu tetapi asik bertangguh jer............... kat pasaraya Syah beli Ribena 1L - RM13.49, Jajan - RM1.79, Wholemil Bread - RM2.39, Susu Omega Plus - RM22.99, TC Boy Tuna - RM3.99, Kuali kecil - RM6.99 dan Straw - RM1.99 dan semuanya RM54.13. Lepas beli keperluan dapur terus Syah ke bas stop untuk balik ke Rawang Residenne dan sempat beli minuman jap kerana haus cuaca panas pula hari nie. Sampai rumah hampir jam 15:10hrs dan sekarang jam 16:36hrs dan Syah nak solat Asar dulu dan cuaca mendung pula, nampak gayanye nak hujan jer?

1 comment:

Amirul Farid Abdullah said...

Puasa terbatal..Hal org lelaki ?