Saturday, October 22, 2011

AEL Tak Boleh Start

22.10.2011, Sabtu - Malam tadi Syah basuh baju dalam mesin dan sidai pagi nie manakala underweare dan cadar, selimut serta sarung bantal Syah basuh secara manual. Masa nak sidai kain Syah start AEL tetapi terperanjat Syah bila AEL tak boleh start. Hemmmmmmm ............. mulanya terkezut gak Syah tetapi terus terlintas difikiran dan Syah tahu nie mesti baterinya dah expire coz Syah guna Bateri Kering. Terus SMS saudara Syah, Azrin yang stay lat tujuh rumah dari Rawang Residence Syah minta bantauan kalau di free tetapi hingga petang tak berjawap sms tu. Syah semak balik message rupanya bukan Azrin tak jawap tetapi SMS tu tak dapat dihantar kerana phone kena block. Baru RM50.00++ biasalah Celcom kan?

Petang tadi Syah call Azrin dan Azrin datang ambil bateri tu untuk dijadikan sample coz nak beli yang baru dan inform Syah kedai dah tutup dan katanya Isnin baru boleh buat. Syah minta dia service dan gantikan wipper belakang yang dah rosak. Azrin minta RM350.00 untuk bateri, wipper dan service kereta dan katanya kalau ada ballance nanti dia pulangkan. Syah bagi dia duit tu dan ucapkan terima kasih.

Senja tadi Syah rasa lapar dah Tapow Mee Goreng dan Milo Ice kat kedai mamak for dinner malam nie dan masa balik tu Syah nampak Azrin sedang buka pintu pagar Syah. Rupa-rupanya dia bawa bateri kerana katanya dia call kedai tu tadi dan mereka inform masih buka lalu dia ke Pekan Rawang belikan Bateri tu. Azrin nasihatkan Syah supaya selalu panaskan enjin dan biarkan selama 10 minit baru tutup kalau tak nanti baterinya cepat habis kerana AEL tu tak selalu jalan. Lepas pasangkan bateri tu semula, Syah ucap terima kasih kat Azrin atas bantuan dia. Malam nie dia dan familynya akan tidur dirumah adiknya Firdaus dan esok mereka balik semula ke Rawang.

By The Way Sekali Lagi Terima Kasih Azrin Atas Bantuan Yang Dihulurkan. Really Appreciate Your Kind Help.

No comments: