Saturday, October 15, 2011

Buat Buayan Dalam Komuter

15.10.2011, Sabtu - Semenjak dua menjak kebelakangan nie macam-macam jadi dalam komuter yang boleh dikongsi bersama. Sharing is Carring kan ....... ???? Tajuk blog nie buat buayan dalam komuter, pernah terfikir tak nak buat buayan anak dalam public transport dan mungkin ini yang pertama berlaku dinegara kita atau pernah terjadi tetapi tak dilaporkan.... citernya begini.............

Semalam sewaktu balik dari appointment di Midvalley, Syah ke Makan Place Food Court tetapi banyak dah tutup maklumlah food court untuk staff dan waktu begini staff pun dan standby nak balik. So Syah beli Popia Basah dan McD. lepas tu terus ke KTM Midvalley untuk balik Rawang approx jam 20:30hrs tak silap Syah. Dalam komuter selepas dua station Syaha dapat duduk shukur alhamdulillah.

Nak jadi cerita ada pasangan nie bawa anak dia dalam komuter, macam indonesian kot? Tiba-tiba anaknya menangis tak henti-henti dan penat dia buat berbagai aksi tetapi anaknya tak mahu diam dan asik nangis tak henti. Dia ingat anaknya hendak tidur lalu dia buka beg dan keluarkan kain pelikat dan ikat kat pemengan tangan dalam komuter tu dan sakgkutkan kain pelikatnya untuk buat buaian anaknya.

Malangnya plan tu tak jadi lalu dia dukung anaknya dan masik nangis lagi. Terus dia buka kain tu dan gantung kat leher dia buat buayai lagi tetapi tak jadi gak asik menangis. Orang dalam komuter tu ada yang pada mulanya nampak boring dek tangisan anaknya sempat tersenyum lihat gelagat bapanya dan mak budak tu.

Akhirnya dia bagi anaknya minum sambil dokong budak tu dan adalah diam lima minit lepas tu sambung balik nangisnya sampailah ke Stesyen KTM Rawang. Dari KTM Rawang Syah naik teksi kerana jam sudah pukul 21:30hrs dan bas tak ada lagi. Inilah insiden yang paling lawak pernah Syah tengok sepanjang Syah menggunakan komuter. Ada-ada jer kan? Kalau anda ada cerita yang lebih menarik, kongsilah dengan we all semua di blog nie, Okey.................

1 comment:

Anonymous said...

lawak ke..? why u think like that..?