Monday, December 24, 2012

@ Rawang Residence Cuti 1TM

24.12.2012, Isnin - Salam dan Selamat Pagi, apa khabar anda semua.  Harap everything going to be as scheduled. Hari nie kami di TM semuanya dicutikan, maksud Syah hari nie semua staff terpaksa ambil cuti rehat yang dipanggil Cuti 1TM kerana esok Christmas. Pada staff yang cuti tahunnya sudah habis, mereka perlu memohon cuti juga dan akan ditolak cuti tahun hadapan (2013) mereka dan tidaklah ditolak gaji.  TM buat macam nie kerana Sabtu dan Ahad kami memang tak kerja dan hari Selasa sudah Public Holiday Christmas jadi untuk meminimumkan kos TM istiharkan Isnin sebagai cuti 1TM tetapi staff kena mohon cuti tu dan akan ditolak dari cuti rehat tahunan anggota.  Walau bagaimanapun bahagian yang berurusan dengan pelanggan/pengguna tidak terlibat. Its ok dan kamipun tak kisah berhubung perkara ini dan menerimanya sebagai arahan yang patut dipatuhi oleh semua. Masa inilah staff boleh ambil peluang bercuti panjang balik kampung atau melancung bersama keluarga. Mana yang tak ada apa-apa plan cuti macam Syah nie kenalah habiskan waktu rehat nie dengan create aktiviti yang berfaedah untuk diri sendiri. 

Syah kalau dirumah memang macam nie, kemas rumah, basuh baju dan akhirnya mentenet - Facebook atau update Blog serta membaca buku-buku koleksi peribadi Maharum Bugis Syah Mini Royal Library Syah.  By the way gambar kat atas itew nampak lutut sket, sorry lah yer sebab photo nie diambil guna self timer tak perasan masa tu. Sekarang nie Syah tengah blur nak cari birthday gift untuk my Lill Sis Intan, actually birthdaynya Oktober lepas tetapi disebabkan Syah baru lepas keluar hospital dan tak berapa sihat serta busy dengan kerja kerana Kak Rose operation kaki dan Dek Noor maternity leave dan Syah kena kerja Sabtu Ahad untuk settle kan tugas jadi tak kesempatan nak jumpa dia.  Since awal Disember everything back to normal, tu nak celebrate belated birthday dia before 2013 nie.  Nak tak nak Syah kena plan juga sebelum akhir tahun nie.  Insyallah........ I Will.

Semalam ingatkan hendak ke pasar malam Country Homes dan menjenguk tenent Syah kerana rumah sewa Syah ada di Bandar Country Homes tu  tetapi masa nak bersiap hari hujan pula lalu Syah batalkan niat tu dan pergi beli kuih jer kat gerai tepi jalan di Rawang Residence Syah dan kemudiannya ke kedai beli biskut.  Semalam the whole day Syah di rumah. Oklah semua sehingga berjumpa lagi di Entry seterusnya ........... Tungguuuuuuuuuuu...... 

No comments: