Wednesday, October 17, 2012

Balik Rawang Residence Hari Nie

17.10.2012, Rabu - Hari nie Syah balik ke Rawang Residence dan sampai lepas Maghrib.  Sampai rumah sahaja hujan rintik-rintik. Syah nampak depan rumah jiran ada longokan pokok yang telah ditebang bersebelahan kereta Syah. Dalam hati kata, siapalah tebang pokok nie? Masuk rumah tak ada elektrik dan rupanya "automatik" off dan Syah on kan balik. Biasanya perkara nie berlaku jika ada guruh yang kuat.   Lepas  letak beg, Syah kekedai beli sayur dan tiba-tiba Makcik Indian Muslim tu tegur Syah dan informed semalam hujan dan ribut tersangat kuat dan ada pokok tumbang.  Barulah Syah tahu ribut rupanya.  Syah nampak signboard Taman kami yang diperbuat dari besi tu boleh bengkok dan patah.  Bayangkan betapa kuatnya angin tu.  Perkara seperti ini memang ada masanya berlaku kat kawasan Rawang Residence Syah.  Insyallah pokok-pokok dan kereta Syah berada dalam keadaan baik seperti tak ada apa-apa berlaku.  Shukur Alhamdulillah berkat doa Syah setiap kali selepas solat dimakbulkan Allah supaya rumah-rumah dan kediaman Syah sentiasa dilindungi.  Terima kasih Ya Allah.

On the way balik dari kedai, Mak Cik yang tegur Syah tu tadi bagi Syah bubur kacang dan dia informed itu makanan kegemaran aruah anak lelakinya yang telah meninggal dunia pada tarikh 18/10 iaitu esok.  Sedih dengar dia cakap macam tu.  Syah ucapkan terima kasih dan dia kata tak payah pulangkan bekas tu.  Lepas balik dari kedai Syah solat dan kemudian masak mee sayur macam biasa tue. Disebabkan bekalan elektrik terputus, perkara yang membimbangkan Syah peti ais dan barang-barang dalamnya.  Dah diduga lantai basah bertakung dengan air petisejuk yang mencair.  Terpaksalah Syah mop lantai tu dan untung barang-barang dalam peti sejuk tak rosak sebab tak ada elektrik tu petang semalam.

Oklah Syah hendak berehat dahulu sebab penat rasanya hari nie dengan kerja office dan masalah-masalah bayaran yang harus di selesaikan.  Isnin nie account dah closing dan banyak yang perlu diuruskan. Selamat malam semua dan have a nice dream ................

No comments: