Wednesday, January 18, 2012

Ketiduran ............

18.01.2012, Rabu - Ketiduran ..... Alamak maksudnya tertiduralh itew. Ahaks............ subuh tadi sedar-sedar jer TV terpasang depan Syah dan kedengaran Azan Subuh maksudnya sekitar 06:05hrs dan terus berfikir sejenak, macam mana yek dah lambat nie? biasnya bangun jam 05:00hrs, Alahai bahana alarm tak berbunyi lah nie kerana lupa nak setkan kot. Tanpa fikir panjang terus bangun dan buat yang wajib jer iaitu mandi dan solat terus pakai baju. Rambutttttttttt ................ tak terpacak hari dan Syah tak bersikat pun cuma gunakan tangan jew. Ada bawa wax Syah dan tengoklah kalau rajin nanti guna tak rajin biar jer lah. Mungkin Syah tertidur lewat malam tadi kot disamping badan tak sihat, batuk dan rasa nak demam sebab tu terlanjur tidur, terlanjur........... lain macam jew bunyinya kan? Haahhaha...............

Syah keluar jam 06:30hrs dan baru beberapa langkah jer jalan bas dah ada dan menghala ke bandar Rawang. Maknanya bas datang awal hari nie, biasanya jam 06:30hrs baru nak masuk taman. Macam nielah bas kat sini ada masanya awal, ada masanya lewat dan ada masanya tak muncul-muncul dan rasa macam duduk kat dunia ketiga lak ada masalah transport tak teratur wal hal we are going to be Negara Membangun menjelang 2020. Untung pemandu bas hari nie pemandu biasa tu dan dia nampak Syah dari jauh dan berhenti tepi jalan tunggu Syah dan Syah pun berlari-lari anak naik bas tue dan dapat duduk, legaaaaaaaaaaaa.

Sampai KTM macam biasa dan lately nie Syah perasaan yang komuter ke Bangi jam 07:00hrs tu selalu jalan lewat dan beri laluan ETS dan lepas tu baru dia jalan approx jam 07:20hrs tak silap Syah. Apa-apapun Syah sempat sampai office sebelum jam 08:30hrs dan singgah beli Gardenia Ikan Bilis Bun dua untuk kudapan hari nie. Oklah semua Syah nak mulakan tugas untuk hari nie dan selamat menjalankan tugas juga kepada anda semua.

No comments: