Friday, January 20, 2012

Cukur Kasi Licin dan Naik Bas Sekolah Lagi Pagi Nie

SEBELUM

SELEPAS

20.01.2012, Jumaat - Salam Jumaat Semua, Apa khabar anda semua dan keluarga/orang tersayang semuga berbahagia selalu dan dilimpahi rahmat hendaknya. AMIN. Malam tadi, balik dari kerja Syah bercukur habis kasi licin dan pagi nie semua orang tegur kerana nampak lain. Memang sebulan sekali Syah akan cukur habis cam nie. Tetapi rasanya ler kan ? rasa teman lerrrrrrrrrrr ........ Syah memang hendsome (hehehehehe ) kalau berkumis dan bergotee. Kalu licin cam nie nampak Cute, Amacam setuju ............... Maaflah yer berlawak sket di pagi Jumaat nie.

By the way hari nie bas tak ada lagi dan Syah naik bas sekolah sampai KTM. Dari risikan FBI masa kat bas stop tadi, one of uncle Chinese tu inform Syah, semalam ada masanya bas tak boleh start dan mungkin pagi nie rosak kot katanya. Ada-ada jer lah dan untuk waktu sekolah dapatlah tumpang bas sekolah, itupun tak semua bas sekolah boleh naik hanya yang satu nie jew? Shukur Alhamdulillah tak payah menapak ke Pekan Rawang. Walau bagaimanapun lambat gak masuk office hari nie kerana komuter banyak berhenti agak lama kerana beri laluan kepada train lain. Hampir jam 08:45hrs Syah sampai office.

Macam biasa hari nie setiap pagi Jumaat ada Program Seteguk Kopi dan banyak sarapan yang dibawa secara potluck. Rasa terlebih sarapan lak pagi nie walaupun Syah makan kuih jew..........copsssssss ingat diet jangan makan lebih-lebih haaaaaaaaa........... berat Syah sekarang dibawah 70kg dah dan nampak gayanya diet Syah tu berjaya turunkan sket berat Syah. Shukur Alhamdulillah dan minta iannya akan berterusan begitu demi kesihatan diri sendiri. Almaklumlah dah tua-tua nie penyakit senang nak datang, jadi kenalah ambil langkah pencegahan awal tetapi kalau dah kena penyakit gak bertawakal jer lah kerana tak ada penyakit yang tak boleh diubati melainkan Mati.

Dulu orang selalu kata mati tak makan tetapi sekarang nie dah terbalik lah plak mati sebab terlebih makan............. Alamak, so hati-hatilah semua terhadap pemakanan kita serta anak-anak dan kerajaanpun sekarang agak bimbang kerana tahap obesiti dikalangan warga Malaysia ditahap membimbangkan. So sama-samalah kita membudayakan makanan secara sihat kepada anak-anak kita dari kecil lagi. Begitu juga dengan diri kita sendiri dan tak ada istilah terlambat kerana selagi kita hidup the show must go on.

No comments: