Tuesday, July 3, 2012

Naik Angin Sket hari Nie

03.07.2012, Selasa - Angin jer mood hari nie pertama SAP System Syah ada masalah dari semalam lagi dan Bertekak dalam E-mail dengan one of the Manager mengenai payment.  Sekarang nie kerja tengah banyak dan SAP System pula meragam dan Syah tak boleh proses semua perolehan yang pending tu. Pening kepala dibuatnya dan sudah report tetapi biasalah macam melepaskan batuk ditangga jew.  Keduanya pula adalah seorang manager nie nak proses elaun kehadiran majlis tetapi tak ikut peraturan.  Sepatutnya bayaran tu dia terpaksa minta advance dan bayar terus kepada pekerja terlibat tetapi disebabkan alasan tak mahu simpan cash banyak untuk keselamatan dia minta kami proses bayaran tu masuk dalam akaun peserta.  Pernah buat benda macam ini tetapi dapat teguran dari bahagian Akaun kerana cara begini tidak digalakkan.

Bila kita cakap dengan dia supaya ambil advance kerana proses ini menambahkan kerja, dia jawab kalau tak ada kerja lebih baik tutup bahagian akaun tu.  Jadilah peperangan dingin jawab menjawab e-mail diantara Syah dan dia tetapi settle dah. Akhir dia jawab sebelum nie ada orang buat macam tu tetapi boleh jer bayar dan Syah cakap yang kena tegur tu pihak kami yang memproses bukan orang-orang macam mereka yang mengeluarkan arahan sebab itu dia tak tahu apa yang berlaku dan tahu dapat duit sahaja dan Syah kata seolah-olah pihak akaun rasa macam kami tak tahu buat kerja.  Dia tetap dengan pendirian dia hendak gunakan cara yang sama in future dan Syah kata its up to you tetapi kita proses lambat dan dia kata tak mengapa. 

Hari nie Syah balik jam 18:30hrs kerana hendak bayar hutang di Citibank dan lepas tu ke KLCC untuk solat Maghrib.  Lepas solat Syah balik dan sebelum tu singgah beli Apple dan   Law Salt High Fiber Crackers untuk kudapan jika lapar.  Actually since pagi Syah sibuk dan beli tiga biji kuih dan Barli Panas untuk breakfast dan lunch disebabkan busy Syah tak lunch dan makan lebihan kuih pagi tu dan sedikit roti.  So untuk dinner Syah beli Tuna Sandwich dan makan kat LRT KLCC dan makan ubat. Syah sampai KL Residence awal sedikit hari nie sewaktu orang tengah solat Insyak. kat surau.  Balik lapar sket dan Syah makan biskut dan Apple. 


Hari nie bahagian yang operation tu ada masanya sakit sedikit tak tahu mengapa dan sakit dibahagian-bahagian tertentu seperti biasa tu yang doktor kata referred pain tu ada juga terasa kadang kala hari ini. Ok lah sehingga berjumpa lagi dilain Entry .........Byeeeeeeeeee

No comments: