Sunday, July 1, 2012

Hari Nie, Semalam dan Sehari Sebelum

01.07.2012, Ahad - Salam semua dan apa khabar.  Hari nie Syah ada kerja sedikit dipejabat dan rasa tak sihat.  Perut rasa meragam dan sakit dari pagi tadi dan ada masanya testis Syah sakit juga ada masa-masanya sekali sekala exspecially apabila pass motion atau buang air kecil. Kat bahagian operation tu ada masanya rasa sakit didalam. Ala macam biasa lah tu, yang diistilahkan oleh Dr Rasol sebagai referred paint akibat piles dan operation Syah kot?  Jangan sakit lain pula sudahlah, minta-minta dijauhkan dari sebarang penyakit yang merbahaya, Amin. sekarang nie rasa dah hendak ok.  macam tu ler selalunya........... By the way Syah sampai Menara TM  jam 08:20hrs tadi dah sampai office tetapi tak dapat masuk kerana Swap machine tu rosak dan Syah turun semula ke information counter minta security tolong dan mereka minta Syah ke Control room. Macam tak friendly jer orang kat situ dan dia minta Syah tunggu diatas dan kemudiannya ada security datang.  

Syah inform mengapa tak release dari bawah sahaja kerana swap machine tu ada button yang tak ada so memang tak boleh masuk walaupun dia bawa kat dia.  Hari Isnin sampai Sabtu mereka kita bolwh swap kad tetapi hari Ahad kena masuk ID dan Password, tu problem kerana mechine tu rosak.  Hampir semua floor macam tu dan tiada tindakan diambil dengan alasan tiada stock baru dan lain-lain lagi.  Security tu  cuba dan memang tak boleh lalu dia bawa Syah kebawah semula dan naik ikut lif bomba guna pintu belakang pula.  Benda yang sama jadi.  Syah dan minta mereka release dari bawah tetapi degil suruh security naik juga.  Akhirnya security tu ambil nombor Syah dan minta tunggu sampai dia call.  

Lama tunggu tak tahan lalu Syah turun semula kat counter dan macam nak mengamuk tanya mengapa tak buka lagi sampai Syah hendak minta nombor Pegawai Keselamatan mereka nak inform perkara nie.  Mereka suruh Syah ke Control Room sekali lagi.  Bila ditanya lagi rupanya orang maintenance tak datang lagi dan katanya jam 09:30hrs baru sampai sebab dia dirumah lagi.  Actually maintenance tu katanya standby jer jika ada masalah mereka call.  Tak sampai jam 09:30hrs datang security jumpa Syah dan escort Syah naik atas dan minta Syah swap card dan baru boleh masuk.  

By the way semalam Syah temankan Muss bawa Hamster mandi di Rampai Pet Shop dan sementara menunggu tu kami makan di Restoran En Tan Kopitiam Muslim di Sri Rampai Business.  Lepas makan singgah dan ambil Hamster singgah sebentar di rumah Kak Long Fadhilah  Wangsa Maju tetapi dia tak ada lalu kami balik terus.  Sampai rumah Syah basuh kain dua kali sebab Syah basuh langsir dan blanket sekali.  Cd dan Haziq ke Jalan Tuanku Abdul Rahman manakala Mus pula lepas hantar Syah dia ke Rumah Kak Engah Fadhilah kerana ada dinner. Jam 17:00hrs Syah ke KL Festival City jalan-jalan. Mall nie dekat dengan KL Residence Syah dan jalan kaki tak sampai 10 minit.

Malam Jumaat hari tu pula Syah invite Muss, Cd dan Haziq tidur Rawang Residence untuk tolong Syah kemas rumah sedikit sebab dah seminggu tak balik.  Alamak AEL Syah meragam tak boleh start dan mungkin baterilah tu sebab bateri tu expired bulan sepuluh nie, bateri kering dan kereta tak jalan pula tu......tu jadi cam tu.  Isyallah lepas sihat sedikit nanti baru Syah uruskan AEL dan minta-minta sebab baterilah dan bukan sebab lain ............ Pagi Sabtu tu Syah basuh kereta Syah dan kereta Muss serta car porch sebelum kami bertolak semua ke KL Residenca hampir jam 10:00hrs. 

Oklah semua dan Syah mohon maaf kerana tak dapat update blog seperti selalu kerana lately Syah busy dengan target kerja dan banyak benda kena settlekan coz bulan Ogos nanti Syah akan ditukarkan tempat ke bahagian lain.  Human Capital ada re- structure lagi dan Syah kena bertukar bersama group Syah dan yang best tu still bekerjasama dengan my Boss Dek Nor dan colleague  Kak Rose.

No comments: