Thursday, January 13, 2011

Hari Ini

13.01.2011, Khamis - Sekarang jam 16:48hrs dan di Radio Era sedang berkumandang Azan Asar. Syah sebenarnya Cuti Segera (Urgent Leave) kerana ada urusan di Country Homes. Syah baru sampai rumah jam 16:20hrs tadi dalam hujan lebat dan sekarang dengar radio Era coz Astro al-maklumlah hujan siaran macam menonton VCD Haram jer. Hehehehe.

Pagi tadi selepas cuci kereta Syah bersiap untuk ke Country Homes, Rawang kerana hendak uruskan iklan rumah sewa Syah tu. Syah SMS my boss dan kak Has inform urgent leave arine. Jam 10:00hrs Syah keluar rumah untuk tunggu bas ke Bandar Rawang. Syah sempat tanya Kakak Indian jual nasi lemak bas ada lalu tak dan dia inform baru lepas dan jam 11:00hrs nanti baru ada. So Syah berjalan kaki ker bas stand yang baru siap di Rawang Residence Syah. masa menunggu bas ada budak sekolah tunggu sekali dan Syah tanya dia tingkatan berapa dan katanya 4 dan Syah tanya tingkatan 4 kelas petang ker dan katanya Ya sebab bilangan mereka ramai dan ada disebutnya berapa kelas tadi tapi Syah tak ingat. Sebab tu mereka sekolah petang dan katanya jam 12:45hrs ada kelas tambahan. Sekolah menengah dihadapan jalan masuk Rawang Residence.

Jam 11:05hrs bas tiba dan Syah sampai Pekan Rawang 1/2 jam kemudiannya. Syah naik bas mini ke Country Homes Rawang dengan tambang RM1.00 dan bertolak jam 11:35hrs. Jalan menuju Country Homes agak sesak kerana banyak lori yang berulang alik ke kilang sekitar kot? bila sampai area Rawang Integrated baru jalan clear. Syah sampai Country Homes jam 11:58hrs. Sampai rumah sahaja Syah kemas bahagian depan dan sapu sampah serta ambil tong sampah yang tercampak dalam longkang dan Syah masukkan kedalam pagar. Kemudiannya Syah mencatat apa yang perlu diganti atau diperbaiki. Lepas tu Syah tampalkan iklan di tingkat atas dan bawah serta di bahagian pintu masuk. Diluar Syah tak letak kerana sekarang kan musim hujan. Sebelum keluar Syah solat Zohor dan Solat Hajat supaya dapat penyewa yang baik dan bertanggungjawab menjaga rumah Syah dan bayar sewa tepat pada waktunya.

Jam 13:50hrs Syah keluar rumah dan tunggu bas di Bus Stop Country Homes. Balik ke pekan Syah naik Bas Metro tetapi tambangnya mahal sedikit RM1.30, mungkin bas aircond kot? Yang tak Syok naik metro nie dari Country Homes ke Pekan Rawang dua kali inspektor Bus periksa tiket. Jenuh ........... Jam 14:22hrs sampai Stesyen KTM dan Syah jalan kaki ke Kedai Tenaga Nasional untuk jelaskan bil elektrik rumah Country Homes. Disebabkan Syah terlupa bawa bil, Syah kekaunter untuk minta salinan bil menggunakan kad pengenalan tu yang agak lama sedikit. Selepas dapat bil syah ambil nombor giliran untuk buat bayaran pula. Setelah selesai Syah terus ke Bus Stand tapi Bus dah jalan. Syah ke 7E ingat nak beli roti kolestrol tu tapi tak ada dan Syah ke Giant tak ada juga. So Syah beli Gardenia Wholemeal jer dan Orang Juice Twister untuk buka puasa nanti dan petang nie ada pasar malam bolehlah beli makanan.

Bas ke Rawang Residence sampai jam 15:25hrs dan waktu nie hujan lebat mencurah-curah. Tadi di Country Homes panas giler tapi petang nie hujan lebat pula. Jam 15:40hrs bas jalan dan 16:20hrs sampai Rawang Residence dalam hujan lebat. Dah alang-alang basah Syah sapu daun-daun kering depan rumah dan bersihkan belakang rumah exspecially tahi burung yang banyak tu. Selepas tu Syah mandi dan sekarang badan rasa macam nak demam sebab kena hujan kot? dan kepala Syah pening pula manakala tangan dan kaki rasa panas ........ ada-ada jer lah nie......... sudah jam 17:18hrs dan Syah hendak solat Asar dahulu sebelum menyambung entry di tengkusyah.blogspot.com.

No comments: