Sunday, January 16, 2011

Entah Lah - Tension

16.01.2010, Ahad - Entahlah tak tahu semenjak kebelakangan ini Syah rasa rimas pada diri sendiri dan orang sekeliling Syah. Rasa nak marahpun ada, sedih pun ada dan gerampun ada pada semua orang terutama yang buat hal dengan Syah walaupun perkara tu kecil sahaja dan apa yang Syah cuba buat hanya bersabar sahaja. Syah cuba tenangkan diri tetapi banyak sangat orang gila sekeliling Syah atau Syah sendiri ker yang gila.

Contohnya

Hari Khamis lepas, ada member menerima surat gantung kerja selama dua minggu atas alasan mendedahkan maklumat sulit syarikat dan menghasut anggota lain megambil tindakan terhadap syarikat. Beberapa orang sudah dipanggil untuk siasatan dan mungkin Syah juga nanti kena panggil tapi itu Syah tak pasti. Tak tahulah siapa yang punya angkara buat anaya deka kawan Syah macam tue. rimas betul................

Muss ada tersalah SMS kepada sesorang yang berhutang pada Syah. Muss sebenarnya hendak bagi SMS tu pada Syah tetapi tersalah hantar ke orang tu. Sekarang individu tu one kind jer dengan Syah dan Muss inform orang tu kata Syah dan Muss sebenarnya ada mengata-ngata dia dibelakang. Sebenarnya Syah tak kisahpun dia bayar lambat sebab Syah tahu masalah dia cuma Muss jer yang hantar SMS tu suruh Syah semak akaun statement budak tu. Syah tak pernahpun terfikir hendak buat benda tu. Sekarang orang sudah salah anggap dengan Syah.

Syah pula kena cari Tenant baru untuk Rumah Country Homes. Sudah tampal iklan tapi masih belum ada respond lagi. Pergi ke Country Homes semalam dan bengang jer ada jiran campak makanan kedalam compound rumah sewa Syah tu. Tujuannya mungkin hendak bagi makan kucing yang ada disitu kot tetapi makanan tu menyebabkan semut berkumpul. Macam tak respect harta benda orang. Bukan orang tempatan tetapi orang Patani, Thailand tak silap Syah dan ada kedai mkan di Country Homes.

malam tadi , Syah rimas bilik Syah bersepah sebab barang-barang Syah tak tersusun kemudian ada TV dan lain-lain dalam bilik. Muss beli TV LED baru dan dapat FOC satu TV LED juga tetapi 22inci dan letak dalam bilik Syah. Its ok lah tapi TV ruang tamu dia letak dalam bilik dia siap gantung di wall lagi dan TV lamanya dia letak dalam bilik Syah juga katanya nak bawa balik kampung bagi Uncle Shariff. Syah rasa bilik Syah macam berserabut dan fikiran Syah juga macam bilik tu.

Pagi nie pula Syah cuci baju dan sidai diluar dan kemudiannya buat nasi goreng untuk Muss, Cd serta Ibu, adik dan anak saudara Cd yang datang rumah. Syah suruh Muss rasa garamnya dan dia kata dah cukup masin tak perlu tambah garam kerana akan dicampur dengan ikan bilis. Syah rasa macam tawar jer. Lepas tu dia membebel katanya dia tahu pasal masakan nie dan bukan macam Syah yang makan terhad maksudnya tak macam dia makan sana-sini berbagai jenis menu. Lepas tu dia suruh Syah buat air kopi dan masak gunakan cerek elektrik yang dia baru beli dan bila Syah dah isi dengan air plugnya pula berbentuk bulat tak boleh masuk soket. Itupun dia suruh Syah uruskan sendiri sambil membebel dalam toilet. Syah tinggalkan sahaja air tu dan masuk bilik. Syah malas nak layan dan masuk bilik sambil update blog nie. Kalau layan nanti buat Syah jadi Derhaka macam Jebat dan Tuah pula nanti. Sekejap tadi Muss ketuk pintu dan inform Uncle Shariff datang dan sekejap lagi dia nak hantar Uncle balik Lancang.

Sepatutnya hari ini Syah ke Majlis Kahwin anak Kak Sopie, ingat nak ajak Muss sekali tapi dia ke Lancang pula - Urgent coz nak hantar Uncle balik. Tak tahulah nak pergi ker tidak. Kalau pergi takkan Syah nak tercgok sorang-sorang kat majlis tu.

Ini semua salah Syah kan?, tulah tak mahu belajar memandu sekarang hendak kemanapun susah sedikit walaupun ada kereta takkan nak tolak pakai kaki macam cerita katun Flingstone tu. Sebab itu Syah rimas dngan diri Syah kot? Rimas ...... Rimas ..... Rimas ........ Apa-apapun semuanya salah Syah sendiri.

No comments: