Tuesday, October 5, 2010

TM Online Streamyx - 05.10.2010

Sekarang Syah berada di TM Point Menara TM, hendak apply streamyx dan netbook package untuk staff TM bagi KL Residence. Untung ada display computer di TM Point yang boleh digunakan oleh pelanggan, So ambil kesempatan update blog coz masa menunggu lama lagi. Sekarang giliran 2011 dan Syah pula 2016, memang sure lama punya coz kaunter proses permohonan pelanggan.

Sebenarnya pagi tadi sudah datang dan bila Syah berurusan di kaunter 1, mereka maklumkan ada dokumen yang tak lengkap iaitu surat pengesahan TM, Semalam masa ambil borang di kaunter pelanggan mereka tak inform pula mengenai surat kelulusan ini. Disebabkan misscommunication nie, Syah terpaksa ke Bangunan TM Annexe 2, Aras 14 untuk berjumpa person incharge bagi mengeluarkan surat berkenaan. So jalan kaki dari Menara TM ke TMAnnexe 2. Prosesnya sekejap jer just beri nama dan no IC mereka keluarkan surat. Surat ini untuk memastikan tiada pending payment kat akaun kita. Kalau ada mereka tidak akan benarkan kita mengambil Staff Package nie dan kena seattlekan dulu pending tu.

Dari TM Annexe 2 Syah jalan kaki semula ke TM Point Menara TM. sampai je terus ambil nombor giliran dam minta borang autopay kerana syarat untuk mendapatkan netbooknie kena buat autopay samada potong gaji atau credit card. Sekarang tengah menunggu giliran sambil update blog. Jam 09:30am dan nombor yang dipanggil adalah 2013 dan Syah kena tunggu 2 orang lagi dan tak tahulah berapa lama lagi sebab kaunter proses permohonan nie memang lama untuk proses permohonan seseorang pelanggan.
Staff TM Point yang memproses permohonan Syah.... BILA dia tengok IC Syah dia kata tak percaya dengan umur Syah.. I Senyum jer U Hehheheh Jangan Jelouse Ijat

Actually Syah masukkan streamyx di KL Residence coz tension dengan broadband Celcom yang kadangkala ada kadangkala tiada macam iklan biskut oreo. Disebabkan Syah staff TM jadi gunalah kemudahan yang ada untuk staff. Talian telefon Syah memang sudah ada cuma ambil Streamyx Combo 1Mbps Staff Package dan bayaran bulanannya RM66.00 dan kemdiannya Syah cuma tambah RM10.00 selama 3 tahun untuk dapatkan Streamyx Netbook Staff Pack. Package ini hanya untuk kakitangan TM sahaja yer ............. Heheheheh

Jam 09:40pm tadi nombor giliran Syah dipanggil dan mereka proses permohonan Syah. Jam 09:50am selesai. Mereka maklumkan pemasangan dalam masa seminggu dan minta Syah call 100 atau 2241 1188 untuk mengetahui status mengenai permohonan ini. Kaunter inform tidak dapat print comfirmation slip kerana ada masalah online tetapi semua maklumat telah diberi pada Syah.

Ok Syah hendak naik semula ke office untuk sambung tugas. Jumpa lagi dilain entry .......................

No comments: