Saturday, February 18, 2012

Deco Tembok Pagar Warna Emas Syah Kena Curi.

18.02.2012, Sabtu - Maaf semua kerana mulai Khamis hari tu Syah memang sibuk kerana ada tugasan yang perlu disiapkan sebelum account closing 21.02.2012 nie. Some of kerja-kerja tu Syah bawa balik kerumah untuk disiapkan pada Sabtu dan Ahad nie. Petang semalam Wak Baha call Syah kerana hendak ambil ballance renovation rumah Syah kerana dah hampir siap sepenuhnya dan dia perlu beli simen untuk bahagian depan luar pagar Syah. Tiba jer di Rawang Residence Syah periksa rumah dan kemudian panggil Wak untuk inform dia mana yang dia tertinggal nak buat dan Syah minta dia touch-up semula. Selepas tu Syah serahkan dia RM610.00.

Dah settle semua, Syah pun tanya Wak pasal Deco Tembok Syah yang Syah dah cabut seperti gambar diatas nie. Syah sudah tak gunakannya lagi dan hendak simpan dibelakang rumah Syah tetapi disebabkan tak ada masa Syah letakkan dalam car porch Syah. Balik tadi Syah tak nampak benda nie sudah tiada dan tu yang tanya Wak Baha dan tiba-tiba mengucap panjang dia sebab dia tak ambil means benda tu dicuri orang. Patutlah katanya masa dia hendak mulakan tugas selepas lunch, dia nampak pagar besi sementara yang dia tutupkan bahagian depan rumah Syah tu terjatuh dan dia ingat ditutup angin dan dia tengok tak ada tiles yang pecah pula.Dia tak perasanpun benda tu hilang katanya.

Entahlah ............. sudah tak ada rezeki nak buat macam mana dan malam tadi buat solat hajat supaya orang yang ambil tu pulangkan kepada Syah tetapi kalau itu sudah ketentuan yang maha Esa Syah reda. Syah tak ingat harganya tetapi yang Syah ingat RM600.00 samada satu RM600.00 atau sepasang tu RM600.00. Lama dah deco nie since Syah buat masa 1st time duduk sini. Walaupun dah lama warna emasnya dari kualiti yang bagus dan tak lunturpun kena cahaya matahari dan hujan. Ingatkan hendak di alter sedikit dan dijadikan pemegang tangga tetapi tak apalah benda dah hilang nak marah lebih-lebihpun tak ada gunanya.

No comments: