Thursday, June 23, 2011

Sibuknya Ari Nie

23.06.2011, Khamis - Hari nie busy gile coz semalam seharian tak ada di office kerana ada program Upselling Activity oleh kami di Group Human Capital Management untuk KL SME dan Shukur Alhamdulillah overall sales semalam melepasi target dengan jualan sebanyak RM217,000.00. Habis sahaja Program Syah balik ke Rawang saing dengan Arip dan Azrin fetch kami di PEkan Rawang. Sampai rumah jam 21:00hrs dan Syah baring sekejap sebab keletihan hingga tertidur sampai jam 05:00hrs baru Syah bangun. Sekarang Syah rasa Letih, mengantuk dan penat tetapi kena kerja juga sebab hari nie last day submission untuk direct invoice/ap to account department.

Masalah sket untuk uruskan bayaran kepada para pemenang TM Group Award Nite 2011 kerana bagi anggota eksekutif/bukan eksekutif Syah ada data mereka tetapi bagi GM dan anak Syarikat Syah tak ada. Untuk proses payment mereka kena ada Personal Number, tu yang masalah kerana GM Syah tak ada dan perlu call secretary mereka dan melambatkan masa. Bagi anak Syarikat pula kena call dan minta nombor akaun, nama bank dan brunch mereka. Bahgian yang uruskan pemenang nie hanya bagi kami nama dan nombor kad pengenalan sahaja dan maklumat tak lengkap dan Syah kena cari dan ini melambatkan proses. Nampak gayamya tak boleh submit hari nie dan Syah akan akru sahaja bayaran ini.

Petang nanti Syah nak jumpa My Sister Intan and her hubby. Sebenarnya dia nak jumpa pada 24 April lepas untuk celebrate birthday Syah tetapi tau-tau jerlah Syah kan sampai hari nie baru available. Kebetulan Arip dan Azrin hendak ke Selayang petang nie dan Syah dapat slow talk dengan Azrin untuk jumpa my Sister. Nanti Syah belanjalah mereka sekali. Syah inform Intan tadi yang Syah akan belanja dia dan hubbynya kerana salah Syah lewat. Hehehehe ..........

No comments: