Thursday, June 30, 2011

Pagi Khamis

30.06.2011, Khamis - Hari nie dari Rawang Residence. Balik semalam nampak macam ada tahi anjing depan rumah dan Syah buangkan menggunakan cangkul, sedikit jer. Tak tahu anjing jiran yang mana satu tetapi jiran india lat satu rumah dari rumah Syah ada dua ekor anak anjing baru nampaknya dan pagi tadi menyalak Syah dan Syah halau dan dia lari. Biasalah dan berjiran dengan bangsa lain faham-faham jerlah, 1 Malaysiakan? Asalkan jangan menggangu kita sudahlah.

Syah bangun pagi tadi jam 05:30hrs dan cepat-cepat bersiap kerana dah terlambat kerana biasanya target jam 05:00hrs. Semuanya kena buat dengan cepat tetapi sempat bercukur lagi. Jam 06:25hrs Syah terus keluar rumah tunggu bas depan jalan. Arip tak ada nampaknya mungkin mereka berkampung di rumah Firdaus sebab Fikri masuk hospital. Bas lewat 5 - 10 minit cam tu, hari nie bas terpaksa guna jalan lain kerana lorong biasa tu ada orang letak khemah. So bas tak boleh masuk.

Disebabkan bas tukar laluan banyak yang tercicir dan mana yang sempat akan berlari kejar bas. Kondaktor bas pula membebel kata dah tahu jalan tutup tunggulah bas kat depan. Pertama berlari Syah tengok "Budak Joyah" tu - Kanak-kanak perempuan darjah 5 yang very talkative berlari-lari anak sejauh 50 meter ada rasanya. Bila naik bas dia jelir lidah tanda kepenatan, Sian dia. Hehehheh dan hari nie tak dengar pula suaranya mungkin penat berlari kot.

Sampai KTM Syah nampak ada ramai penumpang keluar stesyen dan itu tandanya keratapi baru smpai dan Syah cepat-cepat berlari walaupun kaki agak sakit untuk masuk station dan naik keretapi tu. Dapat duduk hari nie dan sampai KL Sentral jam 08:00hrs dan kira sampai office sebelum 08:30hrslah. Hari nie memang kerja banyak gila sebab last day submission of Accrual for the month of june 2011. ok Syah nak kejar masa nie dan terpaksa tundakan fisio Syah ke hari esok. Sehingga berjumpa lagi dilain entry

No comments: