Saturday, June 25, 2011

Arefiz @ Rawang Residence

25.06.2011, Sabtu - Malam tadi member Syah Arepiz datang dari Klang dengan menaiki Komuter dan Syah minta dia ke Rawang Residence naik teksi jer kerana bas sudah habis. Masa tu Syah dengan Arip dalam perjalanan ke Rawang naik bas melalui Highway kerana naik bas SJ dan bukan Metro. Syah suruh Arip naik bas tu sebab bawa banyak barang banyak iaitu bunga untuk function dia hari nie dan esok. Kalau naik Metro bus tempat duduknya sempit. Ingatkan hendak minta tolong Arip fetch Arepiz kat KTM Rawang tetapi ada masalah kerana kena minta kebenaran Azrin dulu dan bila Azrin sampai macam ada yang tak kena dan sempat dengar dia cakap dengan Arip lain kali jangan naik bas yang lalu highway kerana jalan ke highway tu jem dan masalah dia nak fetch kami. So tak perlulah Syah minta tolong kerana keadaan tak mengizinkan - angin sepoi-sepoi bahasa nanti silap-silap jadi Taufan plak. Heheheh lawaknye..............

Syah yang sebenarnya suruh Arip naik bas SJ sebab kami banyak bawa barang bukannya saja-saja suka turun kat highway tu sepatutnya barang macam tu bawa naik kereta jer. Tak lama selepas Syah sampai, Arepizpun sampai dan kemudiannya Shah yang buat regular maintenance for pest controlpun datang buat inspection. Katannya anai-anai tu ada lagi dan dia tambah ubat lagi kerana katannya sepatutnya minggu ketiga dah mati tapi yang ini degil sket. Malam tadi kami makan di gerai taman sebelah Rawang Residence Syah dan Pagi nie Syah bawa Arepiz breakfast di kedai Mamak seberang jalan berhampiran Rawang Residence Syah. Syah yang belanja kerana biasalah dah tetamu kita.

Arepiz makan Mee Goreng Mamak, Telur Dadar dan Kopi O Ice. Syah tak makan kerana minuman Herbalife. Malam tadi Arepiz makan Nasi Paprik & Teh Ice manakalan Syah Meehon Tomyam dan Horlic Panas. Balik dripada breakfas tadi Syah kemas dan sapu bahagian depan dan luar rumah. Lepas Zohor nanti nak balik KL tetapi Syah nampak bas yang biasa kami naiki tu tersadai disimpang jalan berhampiran rumah Azrin. Alamak bas rosaklah pula, Kalau tak ada bas terpaksalah Syah call teksi nanti.............. Ok, sekarang jam 12:33hrs sehingga berjumpa dilain Entry.

No comments: