Sunday, June 26, 2011

Aktiviti Petang Sabtu Bersama Arepiz

26.06.2011, Ahad - Semalam Syah dan Arepiz keluar dari Rawang Residence jam 13:50hrs dan tunggu bas di bas stop kerana nak naik bas jam 14:00hrs tetapi bas lambat 10 minit. Shukur alhamdulilah bas yang rosak pagi tadi tu boleh berjalan semuala kalau tak alamat naik teksi jer lah dan kosnya RM30.00 sebab panggil teksi masuk. Dari Pekan Rawqang ke Residence Syah RM10.00 jer dan kalau naik teksi sapu yang lepas hantar pelanggan mereka cuma caj RM1 jer untuk ke Pekan Rawang.

Sampai bandar jer kami ke KTM Rawang untuk naik train ke KL Sentral. Dari KL Sentral kami jalan kaki ke Monorail Brickfield kerana hendak ke Pavi Bkt Bintang. Sampai Monorail nampak pintu gate masuk penuh orang. Ingatkan apa tetapi rupannya Monorail ada masalah teknikal. Syah ambil keputusan naik bas sahaja dan kami kembali semula ke KL Sentral dan turun di LRT CM dan tunggu bas ke Bukit Bintang berhampiran Bukit Mahkamah, Kuala Lumpur (berhampiran Muzium Telekom atau Menara Maybank). Main redah jer jumpa gak bas.

Sampai jer Bukit Bintang kami terus ke Pavi sebab hendak menonton "Green Lantern". Sebelum tu Syah beli jajan dulu sebelum ambil tiket di kaunter kerana Arepiz dan booking dan bayar secara online, Arepiz belanja wayang hari nie - thanx Bro. Sebelum masuk macam biasa beli Set Pop Corn. Best gak lah ceritanya, bolehlahhh............ Selepas menonton kami jalan kaki dari Pavi ke KLCC melalui Convention Center. Dari KLCC LRT kami turun di Dato Kramat kerana Syah nak belanja Arepiz makan Nasi Kandar.

Selepas makan kami bertolak balik ke KL Residence. Dari LRT Melati kami jalan kaki jer kerumah. Sampai rumah Muss dan Cd ada. Masa nak tidur Arepiz katan tidur kat depan jer sebab nak menonton TV. So Syah ambil tilam dan letak diruang tamu untuk Arepiz tidur manakala Syah tidur atas sofa. Zzzzzzzzzzzzzz.................... hehehehe.

2 comments:

Putra Blog said...

heheh..ada bunyi eik tidur...zzzzzzz..:)

tengkusyah said...

Heheheheh..........