Wednesday, June 29, 2011

Melawat Nadia di Ampang Puteri

Syah, Kak Long Fadzilah dan Nadia

29.06.2011, Rabu - Petang semalam Syah tak jadi balik Rawang dan sebelum balik ke KL Residence call Muss dan Muss inform Nadia, anak Kak Ngah Faziah kena Demam Campak dan dimasukkan ke Hospital Pakar Ampang Puteri. Dari office Syah turun di LRT Wangsa Maju dan Kak Long Fadzilah fetch Syah untuk ke rumahnya di Wizuri kerana Cd hendak pinjam kereta kerana Muss outstation hari ini. Dari Wizuri kami ke Ampang Puteri dan sampai hampir jam 20:00hrs. Syah dan Muss masuk dulu kemudian diikuti oleh Kak Long. Anak-anak Kak Long tidak dibenarkan masuk kerana kanak-kanak dan ibu mengandung dilarang masuk dan sesiapa yang masukpun dikehendaki memakai topeng mulut dan sarung tangan supaya tidak berjangkit. Syah dan Muss selamba jer masuk dan bila Kak Long masuk dia suruh pakai topeng dan sarung tangan baru Syah perasan coz kat pintu masukpun ada diberitahu. Heheheh ........

Kenduri ke apa nie haaaaaaaaaaa? Kuang, Kuang Kuang

Ramai yang datang melawat dan kami berkumpul ditempat menunggu. Biasalah kalau dah ramai-ramai mestilah bising sedikit dan orang lalu lalang tengok jer........ hehhehehe. Kami semua bergerak dari Ampang Puteri hampir jam 22:30hrs dan Muss ajak makan. Actually hari nie Muss akan jumpa doktor sebelum outstation ke Kota Tinggi. Syah kata tak apa ker dia nak makan kerana katannya esok nak ambil darah dan sepatutnya kena puasa selepas jam 22:00hrs dan Muss kata tak mengapa nanti dia leawatkan sedikit masa jumpa doktor. Muss belanja Syah dan Cd.

Syah makan Meehon Tomyam dan Lai Chee Kang Panas. Mus Kerang Bakar, Nasi Goreng Cendawan, Telur Dadar dan Jus Tembikai manakala Cd pula ABC, Kerang Rebus, Nasi Putih dan Sup Tulang. Kami juga order sepinggan Keropok Ikan sementara menunggu pesanan kami disiapkan. Lepas makan kami balik ke KL Residence dan Syah Mandi serta solat dan kemudiannya ingat hendak update blog tetapi letih dan terus tertidur depan TV dalam bilik Syah dan sedar-sedar jam 06:00hrs baru Syah terbangun dari tidur.

No comments: