Saturday, September 11, 2010

Tetamu 1st Raya @ Ayahanda Residence - 11.09.2010

Click pic for larger view
Hari Raya pertama (10.09.2010) MBS Family datang ke rumah Ayahanda, diantaranya Razak & Family, Kak Long Zainab & Family, Kak Lang Ella & Family, Mak Uda & anak-anak serta menantu. Actually mereka datang bersama-sama Syah kira hantar Syah balik rumah Ayahanda. Syah akan stay 2 hari di Ayahanda Residence sempena Raya ini dan esok Syah balik semula ke Nenda Residence.

Click Pic for Larger View

Malamnya pula keluarga anak saudara Encik, my step mother datang. Kak Salmah nie actually menetap di Kampung Melayu Subang dan dia balik untuk berhari raya ke rumahnya ibunya iaitu Encik Sister. Kak Salmah datang bersama anak perempuannya, menantu serta cucu-cucu nya. Last year semasa Ayahanda berhari raya di KL, Kak Salmah datang juga berhari raya ke rumah my sister di Selayang.

Click Pic for larger View

Selepas Kak Salmah datang, keluarga my borther in law pula datang untuk berhari raya. Ramai juga mereka dan ada yang lepak-lepak di beranda sahaja coz nak masukpun bukan mereka nak makan atau minum coz sudah penat berjalan sepanjang hari. Mereka sampai hampir jam 10:30pm dan masing-masing nampak keletihan. Selepasa semua orang balik Ayahanda suruh Bonda (Encik) memasak kerana katanya lapar asik makan ketupat jer dari siang tadi dan mesti kena nasi juga. Hehehehheheh ........................

No comments: