Thursday, September 2, 2010

Herba Prima - Jusmate 5 Formula Dr Rozmey :- 02.09.2010

Sebelum dan Selepas Menggunakan Jusmate 5


Syah pertama kali mengambil JM5 pada 16.06.2010 dan pada masa itu berat badan Syah 79kg. Syah buat decision menggunakan JM5 kerana sudah tidak tahan dengan berat badan yang dimasukkan dalam kategori obes berdasarkan ketinggian Syah dan perkara ini diconfirmkan oleh kelinik di tempat kerja Syah. Kalau dahulu jika Syah hendak turunkan berat badan, Syah kena jaga makan dan ianya akan mengambil masa approx kurang daripada enam bulan. Bila gemuk menyusahkan pergerakan Syah, rasa malas dan sakit badan, paling tak suka orang pun pandang semacam kat kita atau ada yang bertanya "Engkau Semakit Semangat Sekarang Yer" atau " Syah ko Dah Emok Balik Yek".

JUS DIET MATE 5 merupakan satu revolusi baru dalam produk diet di mana formula yang di temui begitu efektif di dalam mengatasi masalah kegemukan. Di formulasikan oleh Dr. Che Rozmey Che Din, Pakar Perunding Perbidanan dan Sakit Puan, MD(USM), M.MED (O&G) (USM). Beliau telah melakukan penyelidikan dan kajian yang terperinci sejak dari Jun 2003 bagi mencari satu formula unik yang serba lengkap bagi program pengurusan berat badan. Herba-herba segar dari Eropah diadun khas istimewa dengan pati buah-buahan menggunakan kaedah 'biotech' terkini berteknologi nano amat berkesan dalam membantu mengurangkan selera makan, menjadikan anda rasa kenyang dan bertenaga untuk menjalani aktiviti harian. Adunan ini merupakan satu formula yang begitu istimewa di mana semua ramuan-ramuannya yang terpilih diadun dan bertindak balas dengan harmoni.

JM5 ini tidak boleh disediakan dengan air suam atau air panas kerana ia akan menghilangkan khasiatnya. Cara yang terbaik adalah menggunakan air sejuk. 1 sachet JM5 memerlukan lebih kurang 300ml - 400ml air. Larutkan JM5 dalam air sejuk dan goncang hingga larut menggunakan shaker (botol air mineralpun boleh) dan ianya juga boleh diminum dengan meletakkan ketulan ice. Rasanya memang sedap kerana berperisa orange. Ada setengah orang mengatakan iannya terlalu manis dan anda boleh lebihkan air sedikit. Bagi Syah taklah manis sangat. Bila mengambil JM5 pastikan anda minum air kosong/mineral dengan banyak untuk mengelak/menghindarkan kekeringan.

Pastikan perut anda kosong 2 jam sebelum mengambil JM5 dan 3 jam selepas mengambil JM5 baru boleh mengambil makanan lain. Anda mesti menjaga makanan anda dan mesti disiplinkan diri jika hendak mencapai apa yang dihajatkan. Ambil JM5 pada waktu pagi untuk menggantikan sarapan pagi. Tengahari digalakkan makan sup sayur atau tomyam dan buah-buahan dan ambil nasi jika perlu sahaja. Untuk dinner pula makan buah-buahan exspecially buah apel hijau. Nak bagi tips sedikit ................... bila anda terasa lapar minum air banyak-banyak insyallah rasa lapar tu akan hilang. Jika masih terasa lapar, anda boleh makan sedikit buah-buahan. Makan malam kalau boleh sebelum jam 7:00pm, bulan puasa nie lainlah coz siang kita tak makan. Alaaaaaa berkorbanlah sedikit bila dah dapat berat ideal bolehlah makan. Dan anda perlu ingat berat anda boleh kekal jika mengamalkan pengambilan makanan yang sesuai untuk diri anda.

Excersie memang penting untuk kesihatan. Adalah disarankan anda mengamalkan sedikit senaman seperti berjoging atau berjalan kaki. Syah tidak ada kesempatan untuk buat exercise macam tu kecuali pada hari cuti sahaja. Tetapi apa yang Syah buat adalah Syah naik tangga dari ground floor hingga ke office di Aras 14, Menara TM sebagai senaman harian dan dirumah syah buat push up. Bulan puasa nie Syah tak buatlah exercise tue. Buat kerja rumah seperti mop lantaipun kira exercise jua bagi suri rumahtangga.

Inilah hasilnya JM5 yang Syah ambil. Mula-mula berat badan Syah 79kg semasa mengambil JM5 pada 19.06.2010 dan pada 18.08.2010 berat badan Syah 65.5kg iaitu dengan dua bulan sahaja mengambil JM5 Syah dapat menurunkan berat badan sebanyak 13.5kg. Syah ambil 1 pagi dan 1 malam. Jika berat 80kg ke atas disarankan mengambil dua kali sehari. Semenjak 19.08.2010, Syah berhenti mengambil JM5 kerana Syah rasa berat badan Syah sudah cukup sebagai seorang lelaki walaupun untuk mendapatkan berat ideal sebenar Syah terpaksa menurunkan sebanyak 20 kg tapi 13.5 itu sudah cukup kerana Syah bukannya hendak pakai kebaya kan? Hehehheheheh . Pada anda yang ingin mencuba produk ini, anda boleh menjadi ahli dibawah Syah. Dengan hanya membayar RM450.00 anda boleh menjadi ahli dan diberikan 3 kotak JM5, setiap kotak ada 20 sachet JM5. Jika anda ingin mencubanya dulu anda boleh membeli sekotak dari Syah. Untuk sebarang keterangan lanjut sila hubungi Syah di talian 013 335 2102. Sebagai peringatan anda semua tidak digalakkan untuk membeli Jusmate 5 daripada kiosk-kiosk atau toko-toko jamu kerana baru-baru ini Dr Rozmey dalam kenyataan akhbarnya ada memaklumkan kebanyakan produk beliau yang dijual diluar adalah tiruan dan akan memberi kesan pada buah pinggang anda dan kemungkinan mengakibatkan kanser. So berhati-hati sebelum membuat pilihan yang salah.

No comments: