Friday, September 24, 2010

Aktiviti Semalam - 24.09.2010


Semalam Syah ke HKL kerana Ayahanda akan menjalani pemeriksaan susulan di Kelinik Pakar Ortopedik. Hari Rabu Intan dan hubbynya Am ambil Ayahanda dan Encik di Kampung. Intan dari rumahnya dan Syah dari KL Residence. SYah naik bas dari Gombak dan turun di HKL. Masa Syah sampai Ayahanda belum tiba lagi.

Lama juga menunggu dan akhirnya tiba giliran Ayahanda. Doktor melakukan beberapa ujian terhadap Ayahanda. Ayahanda inform masih rasa kebas sedikit tapi tidaklah sekebas sebelum operation. Setelah dibuat pemeriksaan doktor mendapati keadaan Ayahanda ada peningkatan dan semakin sembuh, dr maklumkan untuk sembuh memang memakan masa yang lama. Ayahanda perlu mengambil ubat mengikut saranan dr. Next appointment on 24.03.2010 dan Ayahanda perlu buat x-ray kerana dr hendak melihat bahagian tulang ditengkuk yang mereka operation tempohari.
Macam biasa kalau di HKL tempat favourate place untuk we all lunch adalah di gerai padang TPCA dekat area Kampung Baru. Menu utama disini Ayam Goreng Kampung. Best Punya ............. Ayahanda inform siap-siap dengan Syah dan Intan masa dalam kereta, katanya nanti dia yang akan bayar lunch tu dan dia kata jangan bergaduh sebab berebut nak belanja dia. Heheheheh Lawak betul Ayahanda ..................

Selepas makan we all menuju ke Multimedia College, Jalan Semarak coz Ayahanda hendak melawat tempat dia bertugas 15 tahun lepas. Rindu dia agaknya dan Syah bawa dia masuk ke Multimedia College. Dulu Ayahanda bertugas di sini dan waktu itu kolej ini dikenali sebagai Pusat Latihan Telekom. My sister, Intan membesar didalam Kolej ini dari sekolah rendah hingga menengah kecuali SYah yang dibesarkan oleh Nenda Syah di Sabak Bernam, Selangor. Kak Lang Ella dan Muss juga pernah tinggal di rumah Ayahanda didalam Kolej ini. Diblock V ini dulu, rumah Ayahanda di Aras 16. Agaknya dia rindu dengan bangunan ini sebab itu dia minta we all semua naik ke tingkat atas block ini. Dulu, masa we all stay disini, KLCC tiada sekarang dengan jelas boleh nampak mercutanda Kuala Lumpur itu dari Block V.

Ayahanda, Encik dan Intan dihadapan Asrama Block V. Disinilah tempat Ayahanda tinggal semenjak bertugas di Kolej ini hingga pencen sebelum pulang ke kampung di Sabak Bernam. Terbayang kegembiraan dia bila melihat pembangunan yang berlaku di kawasan kolej ini. Dengan bangganya dia inform security yang menjaga Asrama tu bahawa dia bertugas disini 15 tahun lepas.
Dari Multimedia College, we all bertolak ke rumah Intan di Selayang. Ayahanda minta Syah lepak di rumah Intan. So Syah pun ikutkanlah. Jam 06:00pm Syah minta Intan dan hubby dia hantar Syah ke Warta Selayang untuk ambil bas ke KL tapi Intan dan Am hantar Syah terus ke KL dan turunkan SYah di Sogo. Dari Sogo Syah naik LRT untuk balik ke KL Residence. Sebelum tu Syah beli Cranberry Juice Guardian Farmasi kerana Syah masih lagi sakit bila buang air kecil. Jus ini elok untuk urine infection kerana Kelinik Zariff pernah cadangkan Syah minum juice nie dulu. Masa dirumah Intan, petang tu Syah buang air besar/kecil dan sakit tu datang semula. So teringat pula dengan juice nie. Sekarang beransur ok. Macam tulah keadaan Syah kejap sakit kejap tidak sampai Ayahandapun naik risau dengan keadaan Syah.

No comments: