Saturday, February 9, 2013

Makam Tengku Ismail Su @ Ku Wei Di London

09 Februari 2013, Sabtu :-


Kepada yang mengenali  Yang Mulia Tengku Ismail Su Inilah dia Makam Allahyarham Tengku Ismail Su @ Ku Wei, salah seorang kerabat diraja Terengganu yang mangkat di London dalam usia 60 tahun pada 13.08.2011 bersamaan 13 Ramadhan 1432H. Allahyarham menghembuskan nafas terakhir disisi  adinda lelaki bongsunya YM Tengku Muhammad Yusof  di Royal Brompton Hospital, London akibat serangan jantung. Jenazah Allahyarham dikebumikan di Garden of Peace Muslim Cemetry, London. Untuk pengetahuan semua Ini adalah standard design yang telah ditetapkan untuk semua pusara di Garden of Peace Muslim Cemetry, London. Jika anda berada di London dan ingin menziarahi makam Allahyarham, nombor lot untuk makam ini adalah AD28/06. Semuga gambar ini dapat mengubati kerinduan kita kepada Allahyarham disamping mendoakan agar rohnya ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman dan beramal solleh.


Al-Fatihah ............ Semuga Roh Allahyarham Tengku Ismail Su ditempatkan bersama-sama  orang-orang yang beriman dan beramal Solleh. Amin.

Sila Click link dibawah untuk mengetahui entry Syah berhubung kemangkatan Allahyarham Tengku Ismail Si @ Ku Wei :-

http://tengkusyah.blogspot.com/2011/08/tengku-ismail-su-mangkat-di-london.html

http://tengkusyah.blogspot.com/2011/08/jenazah-tengku-ismail-su-selamat.html

Sumber :- Jas Min / HWAH / MBS

1 comment:

wan mustafa kamal wan mohamad said...

Salam. Alfatihah kpd sahabat sy tg.ismail, diiring doa semoga rohnya bersama org2 yg beriman. Arwah seorg yg sgt baik dan mengasihi kenalannya. Amat sedih bila dpt tahu beliau telah kembali ke rahmatullah tp redha krn Allah lbih mengasihinya. Amiinn..