Monday, May 6, 2013

Dato' Ahmad Yakob Mengangkat Sumpah Sebagai Menteri Besar Kelantan Dihadapan Al-Sultan Kelantan06 Mei 2013, Isnin :-

Jam 18:00hrs tadi Al-Sultan Kelantan, Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Muhammad V telah berkenan menerima mengadap Timbalan Menteri Besar Kelantan, Dato' Ahmad Yakob untuk istiadat mengangkat sumpah dan menerima watikah perlantikan sebagai Menteri Besar Kelantan di Istana Kubang Kerian, Kota Baharu, Kelantan. Dato' Ahmad yang berusia 63 tahun merupakan anggota Dewan Undangan Negeri Pasir Pekan menggantikan Dato' Nik Aziz Nik  Mat yang telah menyandang jawatan berkenaan selama 23 tahun. 

Turut serta mengangkat sumpah dihadapan Tuanku Muhammad V dalam istiadat ini adalah sembilan ADUN yang telah dipilih sebagai anggota Exco kerajaan negeri iaitu Dato' Anuar Tan Abdullah (DUN Kota Lama), Dato' Md Anizam Ab Rahman (DUN Kemahang), Dato' Mohd Nassuruddin Daud (DUN Meranti), Dato' Abdul Fattah Mahmood (DUN Bukit Panau), Dato' Che Abdullah Mat Nawi (DUN Wakaf Baharu), Dato' Mohamed Fadzil Hassan (DUN Temangan), Hanifa Ahmad (DUN Pengkalan Pasir), Dr.Ramli Mamat(DUN Bunut Payong) dan Mumtaz Md Nawi (DUN Demit)

Turut serta menghadiri istiadat ini adalah Tengku Mahkota Kelantan, Yang Teramat Mulia Tengku Dr. Muhammad Fa-iz Petra ibni Sultan Ismail Petra ; Mufti Negeri Kelantan, Dato' Shukri Mohamad dan Ketua Polis Kelantan, Dato' Jalaluddin Abdul Rahman.

Sumber :- Bernama

1 comment:

Anonymous said...

Kepada YB. Perdana Menteri Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak,

Di sini saya ingin mengatakan bahawa BN kalah bukanlah koncern BN tak baik, khas nya MCA kerana kebanyakan Ahli MCA cabangan bawah, pemimpinnya sudah berjaya sombong dan tidak berkhimat dan ular, olih itu mengakibatkan ramai Malay, Cina dan India naik marah dan kalah PRU 13 teruk

Contohnya, yang saya tahu Pengerusi MCA GOMBAK YIP KUM FOOK dan Pemuda MCA GOMBAK YIP JIUN HANN, mereka ular sampai wang Tokong pun berani telang dan halau Sami Buddha keluar dari tokong, orang ramai benci MCA.

Apabila mereka tolong Donald Lim Siang Chai di Selayang, orang ramai salah sangka Donald Lim sama satu kaki……

Sekira MCA cuba ingin memulit nama baik dan sokongan olih orang ramai semula, pemimpin seperti ini patut di kikis dengan bersih dalam parti, Kalau tidak sampai bila pun susah memulit semangat

Sekian, Terima kasih