Tuesday, June 22, 2010

Perkhidmatan Bas SKS untuk TM Staff - 22.06.2010

Terima kasih atas inisiatif TM menyediakan kemudahan perkhidmatan bas bagi kakitangan TM Jalan Pantai Baharu yang tinggal di area Seremban, Negeri Sembilan. Perkhidmatan bas ini adalah dicadangkan untuk kakitangan TM yang bertugas di Menara TM, TM Annexe 1 dan TM Annexe 2. Pihak pengurusan bas SKS-KL menawarkan perkhidmatan bas laluan khas dari TM Annexe ke Terminal One Seremban. Walau bagaimanapun Perkhidmatan bas ini akan dimulakan dengan syarat anggota yang mendaftar hendaklah sekurang-kurangnya 40 orang. Bas akan bertolak dari TM Annexe dan bukannya Menara TM untuk mengelakkan kesesakan terutamanya waktu puncak. Perjalanan balik adalah dianggarkan bermula jam 05:45pm hingga 06:15pm. Walau bagaimanapun waktu itu boleh dirunding dengan pihak SKS apabila permintaan memberangsangkan. Tambang dianggarkan diantara RM6.00 - RM7.00. So kepada kawan-kawan TM semua, ambillah peluang keemasan ini untuk keselesan anda semua. Perkhidmatan ini sebenarnya ekonomik kerana :-
  • Dapat menjimatkan kos LRT Putra/monorail/bas Rapid KL untuk ke stesen baru Perhentian Hang Tuah (depan Pudu Jail)
  • Menjimatkan masa, kerana laluan dari Menara TM ke Perhentian Hang Tuah mengambil masa sekurang-kurangnya satu (1) jam
  • Selaras dengan inisiatif “Share-a-Ride” yang diperkenalkan menerusi kempen BumiKu (yang ini hanya staff TM sahaja yang tahu)

    Keutamaan akan diberi kepada anggota yang mendaftar sahaj dan jika anda tidak mendaftar, anda hanya boleh menaiki bas sekiranya terdapat tempat kosong sahaja.

    Bagi kakitangan TM, sila hubungi Ruslan Zakaria melalui emel di zruslan@tm.com.my atau telefon 013-3693626 sekiranya anda ingin mendaftarkan diri untuk perkhidmatan bas laluan khas ini. Perkhidmatan ini adalah untuk anggota-anggota TM di Menara TM, TM Annexe 1 dan 2 sahaja.

No comments: