Sunday, June 20, 2010

Jus Mate 5 : First Day Diet - 19.06.2010

Diet Syah bermula hari ini, Sabtu 19.06.2010. Berat badan Syah 79kg dan Syah terpaksa menurunkan berat sehingga 20kg. Memang mustahil tapi dengan menjaga makan, bersenam dan menggunakan produk Jus Mate 5 - Formula Dr Rozmey nie Syah percaya ianya akan terlaksana. Syah akan maklumkan berat badan Syah setiap 10 hari sekali kepada anda semua. Insyallah doakkan Syah sekali yer. Syah mengambil keputusan menurunkan berat badan nie kerana Syah perlukan badan yang sihat dalam usia sekarang nie disamping menjaga penampilan. Jika ianya berhasil and bolehlah beli produk nie melalui Syah atau menjadi ahli. Tapi Tunggu.......... dulu hingga anda semua lihat perubahan pada Syah.

Inilah dia Jus Mate 5 nie. Ianya perlu dilarutkan dalam air sejuk dan air panas tidak dibenarkan kerana akan menghilangkan khasiatnya. Syah tak ada shaker jadi guna jug ne sahaja. Masukkan air sejuk lebih kurang 300ml dan tuangkan serbuk Jus Mate 5 dan goncang hingga bahan tadi larut.

Bila digoncang macam nielah rupanya. Jika anda tak hendak buih tu, letakkan seketika dalam peti sejuk hingga buih mendap sedikit baru minum tapi Syah terus minum dengan buih-buihnya sekali. No hal punya. Perlu diingatkan bila minum jus ni , tidak dibenarkan mengambil makanan sehingga 3 jam kemudian dan jika ingin meminum jus nie pastikan perut kosong selama 2 jam dahulu. Jus ini agak manis sedikit dan jika anda tidak menyukai manisnya tu bolehlah letak air lebih sedikit. Lepas tu kena minum banyak air masak atau mineral water. Dietnya pula untuk lunch atau dinner bolehlah ambil Sup Sayur atau Tom Yam Sayur dan jika boleh jangan ambil nasi. Jika lunch Sup Sayur malamnya pula makan buah-buahan sahajapun mencukupi, nak makan sup sayur juga boleh tak ada polis nak tangkap pun. Hehehehhehe. Petua dari Kak Roha (Pengedar) katanya jika rasa lapar terus jer minum air masak @ mineral. Insyallah rasa lapar tu akan hilang. Satu lagi kita akan kerap kencing kerana untuk mengeluarkan toksin dalam badan tapi kena minum banyak air kosong macam Syah cakap tadi.
Ini adalah senaman pertama syah selepas mengambil Jus Mate 5. Depan rumah Syah di Rawang Residence, Syah tanam pokok bunga dan buah limau. Tengoklah sahaja lalang tu dah menutupi pokok-pokok tadi. Hehehehhe naik segan plak dengan jiran coz depan rumah mereka terang dan bersih. So Syahpun cabut dan bersihkan lalang tu sampai calar-calar tangan Syah kena lalang yang gatal tu. Hasilnya pokok tu nampak bersih dan kemas seperti gambar dibawah tu.

No comments: