Saturday, May 8, 2010

My Sandwich - 08.05.2010

Hari nie tiba di Rumah Rawang jam 04:30 pagi. Syah tumpang Azrin ke Rawang coz dia keluar dengan member-member dia malam tadi. mulanya jam 10:00 lebih dia nak datang dan suruh syah siap tapi dia call balik tak jadi coz member dia invite karaoke. Lebih kurang jam 04:00 pagi dia fetch Syah. CD tak tahu balik jam berapa, dia kerja bawa kereta Muss. Malam tadi Syah dan Muss dinner satay ayam dan daging serta nasi impit dan jagung rebus. Syah beli kat pasar malam Jelatik. Sebelum naik LRT Syah lepak sekejap makan nasi goreng ikan masin kat tepi jalan. Ramai yang makan kat situ So Syahpun join sekali ............... lapar dari pagi tak makan. Sampai rumah, Syah terus hidupkan enjen kereta, basuh kereta dan lantai depan rumah. Bila kerja dah selesai baru sambung tidur. Pagi nie bangun jam 06:30am tapi sambung tidur semula hingga jam 08:00 pagi.
Untuk breakfast pagi nie Syah buat sandwich. Bukan untuk breakfast saja tapi bila-bila lapar buka peti sejuk buat je - jadikan stock dalam peti sejuk coz di Rumah Rawang tak ada kedai makan Muslim kalau nak makan kena ke Bandar Rawang atau taman sebelah. Malas pula. Pagi tadi ke kedai beli bahan untuk buat sandwich. Bila sampai rumah, macam ada benda tak cukup, baru teringat lupa beli ro fo ti fi (rotilah - bahasa f - teringat masa kecil dulu). Pegi sekali lagi Ka Kadai.

Syah makan sandwich nie dengan teh panas perisa strawberry. Buat sandwich nie senang jer ikut rasa hati apa nak letak. Bahan sandwich Syah today - of courselah ikan sadin, limau nipis, bawang, tomato, kobis, low fat majerine dan roti. Masukkan sardin dalam bekas dan panaskan dalam microwave, keluarkan dan hancurkan ikan tadi, masukan bawang hiris dan perahkan limau nipis. Syah suka buat sandwich tiga layer. Sapu roti dengan majerin, untuk lapisan pertama letakkan sardin dan tomato, lapisan kedua pula letakkan sardin dan hirisan kobis (hiris macam buat coldslow). Letakkan sekeping roti lagi diatasnya. Potong menyerong roti tadi dan ianya siap untuk di mamam. Hiaslah ikur suka sebab Syah suka hias makanan, buka apa saja berangan makan macam kat hotel/restoran kononnya. Tak salahkan sebab kita mampu membuatnya.....heheheheheh. Selamat mencuba. Anda juga boleh tambahkan hirisan cili api dalam sardin tadi dan juga masukkan hirisan timun dan daun salad. Letakkan goreng telur mata kerbau pun lagi sedap. Yang penting sandwich anda ikut kreativiti anda sebab yang nak makannya kita kannnnnnnnnnn.

No comments: