Monday, April 11, 2016

Commemorative Plate - Perkahwinan Diraja DYAM Tunku Ibrahim Ismail dan YAM Raja Zarith Sofiah


11 April 2016, Isnin :-


Assalammualaikum dan  apa khabar semua, sudah lama Syah tidak mengemaskini blog Syah kerana sibuk dengan tugas-tugas Syah dipejabat. Semalam Syah memperolehi koleksi baru Commemorative Plate perkahwinan Diraja diantara Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor dan Duli Yang Maha Mulia Permaisuri Johor. Shukur alhamdulillah bertambahlah koleksi diraja Syah. 

Selain daripada itu Syah juga memperolehi Commemorative Plate sempena Ulangtahun Perkahwinan Diraja ke-40 tahun diantara Duli Yang Maha Mulia Sultan Idris Iskandar Shah dan Duli Yang Maha  Mulia Raja Perempuan Muzwin.  Almarhum Sultan Idris dan Almarhumah YMM Raja Perempuan Muzwin merupakan Ayahanda dan Bonda kepada DYMM Raja Zarith Sofiah, Permaisuri Johor.

Almarhum Sultan Idris mangkat pada 30 Januari 1984 dalam usia 59 tahun dan berada diatas tahta negeri Perak Darul Ridzuan selama 21 tahun sebagai Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan Ke-33 manakala YMM Almarhumh Raja Perempuan Muzwin mangkat pada 06 Oktober 2011 dalam usia 82 tahun.


No comments: