Thursday, September 17, 2009

Tukiman Di Hospital Kajang -* 17.09.2009

Lunch Tadi Syah & Office Colleague ke Hospital Kajang Melawat Abang Tukiman Yang Kurang Sihat. Semasa Di Hospital Tadi kami Terdengar Doktor Tu Confirmkan Yang Abang Tukiman Mengalami Mild Stroke Dan DiNasihatkan Supaya BERHENTI MEROKOK.


Pada Jam 3 Pagi 16.09.2009 Abang Tukiman Bagun Bersahur dan Dia Merasa Kebas Sebelah Badan Kirinya Walau Bagaimanapun Dia Teruskan Juga Bersahur Bersama Isteri dan Anak-Anak. Rasa Kebas Itu Semakin Melarat dan Beliau Ke Kelinik Panel TM pada Jam 8:00 pagi dan Dinasihat Mendapat Rawatan Di Hospital.


Beliau Memandu Sendiri Dengan DiTemani Anak-Anak Ke Hospital Kajang Walau pun Dalam Keadaan Kebas Sebelah Badan. Beliau Dimasukkan Ke Wad 2, Tingkat 1, Hospital Kajang.

Biasalah Abang Tukiman Sentiasa Dengan Lawak Jenakanye. Masa Kami Datang Isterinya Tiada Kerana Ke Pekan Kajang Membeli Barang.

Masa Kita Orang Datang Melawat Masa TuLah Doktor Pakar dan Doktor-Doktor Lain Melawat Abang Tukiman. Lama Juga Lebih Kurang 30 minit. Ada sorang Doktor Tu Tekan-Tekan jarinya DiBahu Kak Sopie Tapi Kak Sopie Tak Perasan Dan Kemudian Dia Kata Makcik Tepi Sikit Kita Orang Nak....... dan Kak Sopie Jawap Kan Nie Masa Melawat. Biasalah Hospital. Heran Juga Syah Nape Waktu Melawat Mereka Nak Periksa Pesakit. Entahlah Masa Ayahanda Syah Kat HKL Tak Pula Macam Tu.

Sementara Menunggu Doktor Memeriksa Abang Tukiman Group Pelawat Dari TM Berdiri Jauh Sedikit Sambil Memerhati Apa Yang Doktor-Doktor Tue Buat Sambil Bergosip Sesama Sendiri Hehehehehe
Misi Pelatih Sedang Mengambil Blood Pressure, Suka Jer Abang Man Tue

Antara Yang Hadir Razif, Shafizah, Nizar, Abang Razak dan Kak laili

Kak Hasmah dan kak Sopie - Wat Per Tuh Haaaaaaaaaa

Zul Q Siap Beri Khidmat "Mini Massage" Lagi


Kak Sopie Jaga Parking Masa Abg Razak Undur Kereta. Dia Suruh Syah Buat Tapi Syah Kata Tak Reti Lah Kak Sopie.

No comments: