Sunday, September 6, 2009

HKL 16.08.2009

Pagi Lagi My Bro Muss & CD Hantar Syah Ke HKL. Syah & Adik Syah Intan Uruskan Proses Daftar Masuk Ayahanda.Cuak Juga Takut Tak Dapat Bilik Sorang Tapi Alhamdulillah Berkat Doa Kami Dapat Juga Bilik Seorang.

So Ayahanda Ditempatkan Di Bilik No. 7, Wad 7 (Kelas 1), Tingkat 7,HKL. Susah Juga Nak Masuk Pada Mulanya Kena Tahan Dengan Security Tak Boleh Ramai-Ramai. Maklumlah Dah Biasa Di Pusrawi Hari Tuh Main Redah Jer Sebab Hospital Swasta.
Muss, CD, Encik, Am, Intan Dan Syah Nak Hantar Ayahanda ke Wad Tapi Security Tak Benarkan Ramai-Ramai. So Syah Inform Security Syah, Am, Intan dan Encik Nak Hantar Kemudian Kita Orang Balik. Muss dan CD Tak Masuk. Baru Boleh Masuk. Tapi We All Taklah Keluar Serta Merta.
Kami Tanya Kat Kaunter Macam Mana Cara Menunggu Kat Wad, Mereka Hanya Benarkan Sorang Sahaja Penjaga. Plan Asal Syah Nak Jaga Ayahanda. Tapi Bila Difikirkan Semula Kita Ambil Keputusan Intan Tunggu Ayahanda, Syah Balik Kerana Rumah KL Dekat Dengan HKL Berbanding Rumah Intan DiSelayang. Bukan Apa Takut Jadi Sesuatu Intan Tak Sempat Sampai Kerana Ayahanda Masuk OT Jam 08:00am. Tapi Kita Semua Tahu Abah Nak Encik Ada Sama Tapi Tak Boleh Kerana Seorang Penjaga Sahaja DiBenarkan.

So Intan,Encik dan Am Balik Dahulu. Syah Temankan Ayahanda Sampai Jam 07:00pm. Tak Ada Apa Nak Buat Ambil Gambar Kenangan Ngan Ayahanda. Dalam Hati Tuhan Jer Yang Tahu Kerungsingan Kami Memandangkan Faktor Usia Ayahanda dan Ini Adalah Major Opeation.

Nurse Datang Ambil Bacaan Gula Dalam Badan & Tekanan Darah. Banyak Kali Dalam Satu Hari. Mereka Nak Monitor Kandungan Gula dan Tekanan Darah Ayahanda. Maklumlah Esok Nak Operate. Shukur Alhamdulilah Bacaannya Terkawal Kecuali Pagi Nak Operate Tu Bacaan BP Naik. Takut Kot. Sapa Tak Sapa Pun. Major Operation. Ayahanda Pula Ada Blood Preasure, Diabetic dan Gaut. Tapi So Far Under Control.

Bacaan Kandungan Gula Ayahanda

Doktor Datang Checking Ayahanda. Suruh Angkt Tangan Lah Dan Macam-Macam Soalan Dia Untuk Pastikan Keadaan Ayahanda Stabil Untuk Operation Esok Pagi.

Bacaan BP Ayahanda

Doktor Nie Masukkan Alat (Macam Jarum Tapi DiPerbuat Dari Plastik) Kat Tangan Ayahanda Untuk Persediaan Operation Esok.


Walau Bagaimanapun Dia Tersalah Pegang Ke Apa Ker Jarum Tu Menyebabkan Darah Terpancut keluar Banyak Pula Tu. Cuak Gila Juga Hati Syah. Tengokkan Jer.........
Walau Bagaimanapun, Doktor Sorang Lagi Tu Datang Handle Tangan Ayahanda. Dia Bersihkan Darah Tadi Baru Nampak Ok. Sian Ayahanda.

Ayahanda Lena Tidur. Itu Tangan Yang DiLetakkan Jarum Tu. Dia Orang Balut Supaya Tak Begesel Dengan Benda lain Katanya...... Tak Taulah Kalau Ada Sebab Lain. Ayahanda Complain Bisa dan Sakit Sedikit. Mana Taknya Benda Yang Macam Jarum Tu Masuk Dalam Salur Darah Mestilah Sakit. Tapi Tak Lama Lepas Itu Ok.
Waktu Petang Encik,Intan dan Hubby Intan, AM Datang. Ayahanda Ke Kaunter Inform Nuse Dia Nak Intan dan Encik Tunggu Beliau Malam Tu. Mereka Izinkan. Lega.........

Ayahanda, Intan & AM

Dinner Untuk Ayahanda

Information Mengenai Ayahanda DiDalam Bilik Wad

Pass Masuk Untuk Syah. Dengan Slip Nie Syah Boleh Keluar Masuk Wad Bila-Bila Masa Sahaja.
Shukur Alhamdulilah Segala Urusan Berjalan Dengan Lancar Seperti Yang DiHarapkan. Allah Makbulkan Doa Syah Supaya Permudahkan Segala Urusan Kami DiHKL.

No comments: