Sunday, September 6, 2009

HKL 17.08.2009

Pagi Lagi Syah Dah Bangun dan Lepas Solat Minta Muss Hantar Ke HKL. Muss Hantar Hingga Depan Wad HKL. Syah Inform Security " Ayah Saya Nak Operation Pagi Ini dan Doktor Bius Nak Jumpa Saya dan Maklumkan Di Wad 7. Tanpa Soal Jawap Mereka Benarkan Syah Masuk. Nasib Baik Kalau Banyak Tanya Tak Tau Apa Nak Jadi .

Sampai DiWad Ayahanda, Encik dan Intan Dah Bangun Kemudian Siapkan AyahandaUntuk Masuk OT Room.
Intan Pakaikan Baju dan Cap Untuk Masuk Bilik OT.

We All Sempat Posing Ramai-Ramai Sebagai Kenang-Kenangan

Nurse Datang Macam Biasa Buat Pemeriksaan BP. Nurse Inform Baju Tu Pakai Terbalik. Yang Berikat Tu Sepatutnya DiBelakang. Intan Betulkan Semula
Time To Go. Sedih Giler Tapi We All Tak Tunjukkan Pada Ayahanda Takut Dia Risau. Sebelum Tu Syah, Intan & Encik Salam Ayahanda dan Minta Ampunkan Segala Dosa Kami Padanya.
On D Way ke OT Room. Ayahanda Seorang Yang Tabah, Bila Nurse Tolak Masuk OT Room Dia Tunjuk Isyarat Good dan Kata Dia Akan Kuatkan Semangat. Masa Tu Syah dan Intan Hantar Sampai Ke OT Room Tapi Gambar Tak Boleh Ambil. Semua Maklumat DiConfirkan Terlebih Dahulu Sebelum Pesakit DiTolak Masuk Ke Dalam OT Room. Macam-Macam Pertanyaan Nurse OT Rooom Kepada Nurse Di Wad. Nurse & Doktor Tanya Ayahanda Samada Dia Tahu Apa Yang Hendak DiLakukan Pada Nya. Ok Lah HKL Nie Pada Pandangan Syah. Very Good Service Tak Buat Kerja 'Main-Main".

Sementara Menunggu Ayahanda Di Ot Room Kami Ada Yang Sembahyang Sunat, Ada Yang Baca Yasin Di Dalam Bilik Sementara Menunggu Operation Siap. 2, 3 Kali Syah Ke OT Romm Tapi Ayahanda Tak Keluar2 Juga. Sehingg Jam 12 Lebih Masa Syah Ke OT Room Nampak Macam Ayahanda dan Syah Pergi Betul2 Dekat Dengan Cermin Tu Untuk Confirkan Samada Betul Dia atau Orang Lain. Shukur Alhamdulilah Dia. Nurse Kata Dah Selamat dan Abah Boleh Respond Masa Syah Panggil Dia.

Shukur Alhamdulilah. Syah Ikut Nurse Melalui Lif Ke Wad dan Inform Intan Via Phone Abah Dah Selamat Menjalani Pembedahan.

Dari Jauh Syah Lihat Intan Berlari-Lari Sambil Menangis Kegembiraan Lihat Abah Dah Sedar. Kita Oang Iringi Abah Masuk Dalam Wad. Ini Adalah Saat Bahagia Bagi Kami Sekeluarga.

Abah Ditempatkan di Wad Semula. Selepas Tu Ayahanda Said Thank You Kepada Kami Semua Sambil Sebut Nama Kami Seorang Demi Seorang dan Cium Pipi Kami Sebagai Tanda Terima Kasih Pada Anak-Anak dan Isterinya.

Anak Saudara Syah Mamat Datang Melawat.
DiHari Yang Sama Mak Uda Sekeluarga Datang Melayat Ayahanda. Mak Uda Adalah Isteri Kedua Al-Marhum Uncle Syah.Routin Biasa. Nurse Memeriksa Keadaan Ayahanda.

Mak Uda, Engku, Nizam & Mie

Azrin Juga Dtg Melawat

Azrin Melihat Tulang Yang DiKikis Keluar Semasa Pembedahan. Syah Bawa Balik dan Tanam Di Depan Rumah Intan Di Selayang.

No comments: