Thursday, December 30, 2010

Syah @ JB Today - 30.12.2010

Pagi tadi Muss service kereta di Medan Idaman dan syah tumpang sekali kerana nak buat scalling di Kelinik Gigi Azlina. Setelah selesai lebih kurang jam 11:30hrs, syah call Muss dua kali tapi tak jawab dan semasa Syah sudah separuh jalan baru Muss call dan Syah kat Syah jalan kaki balik. Sampai rumah ada aci tu panggil Syah dia ingat Syah nie anak kawan dia tapi dia tersilap. Sampai rumah Cd sedang kemas kucing dan Syah tertinggal kunci dalam kereta Muss dan Cd pula tak ada kunci. So adalah 1/2 jam Syah tunggu Muss baru balik. Tension puna ada juga. Uncle depan rumah tanya Syah tunggu rakan ker? Syah kata kunci tak ada dan dia tanya macam mana dan Syah inform dia My Brother balik sebentar lagi.


Muss @ Reception Counter, Grand Paragon Hotel, Johor Baharu


Ingatkan hendak bertolak selepas Zohor tapi Muss kata dah lewat dan gerak sekarang. Jam 12:15hrs Syah, Cd dan Muss bertolak ke Johor Baharu. On the way ke highway jumpa sebuah kereta berlanggar dengan motor didepan Kolej Tunku Abdul Rahman atau Kolej TAR. Perempauan cina (student) dan lelaki Melayu. Muss kat lelaki tu tadi bawa motor laju sangat. Tapi kira salah perempuan tulah sebab itu jalan motor tu.

Jalan memang sesak menuju Tol Sungai Besi dan kami sampai tol jam 13:50hrs. Kami singgah lunch dan solat di R&R Seremban jam 14:15hrs. Muss dan Cd makan nasi campur manakala Syah Laksa. Laksanya Yang Ado dan Syah tak makan habispun, Muss seattlekan laksa itew. Lepas tu Syah beli Kacang Rebus dan Kacang Kuda Rebus. Adalah lebih kurang satu jam kami disini dan jam 15:15hrs kami meneruskan semula perjalanan. Jam 16:20 kami singgah di satu perhentian rehat untuk buang air kecil dan tak tahu apa nama tempat tu kerana tak ada signboard. Jam 17:45 kami sekali lagi singgah di hentian rehat Kulai Jaya, kali ini dapat tanya pekerja disitu apa nama tempat tu.

Syah @ Room 1810, Grand Paragon Hotel JB

Jam 18:12hrs kami sampai Tol Skudai dan bayaran tolnya RM41.30. Selepas Tol Skudai kami masuk Tol Kempas dengan kadar bayaran RM2.10. Jam 18:45 kami sampai di Grand Paragon Hotel, No.18, Jalan Harimau, Johor Baharu. Syah dan Muss ke kaunter untuk check in manakala Cd jaga kereta. Harga bilik disini RM250.00 nett tapi dapat Government Rate RM190.00 net + Breakfast for two dan biliknya pula ada dua single bed yang besar boleh muat empat orang. Kami di JB, Insyallah hingga hari Ahad. Muss kata dia tak mahu breakfast coz jam 07:00hrs dia hendak keluar kerana ada kerja di Kilang Sawit Kulai , Jadi breakfast tu untuk Cd dan Syah. Sekarang jam 20:45hrs dan Syah sedang update blog, Cd mengambil gambar dan Muss mandi. Jap lagi hendak keluar makan dan ronda-ronda Bandar JB.

No comments: